תינוק בן יומו נמצא נטוש במרכז עכו - ומטופל בפגיית בית החולים בנהריה

עוברים ושבים באזור העיר העתיקה מצאו את התינוק, כבן שלושה ימים, כשהוא מונח בתוך קופסת קרטון • צוות מד"א פינה אותו במצב יציב לבית החולים • מנהלת הפגייה במרכז הרפואי לגליל: "על פי רמת הסוכר בדמו, נראה כי הוא קיבל מזון" • המשטרה: "השוטרים איתרו את התינוק כשחבל הטבור עדיין מחובר אליו"

התינוק שנמצא במרכז עכו, במהלך הטיפול בתחנת המשטרה, צילום: דוברות המשטרה

תינוק כבן שלושה ימים נמצא נטוש בתוך קופסת קרטון במרכז העיר עכו. צוות מד"א פינה אותו למרכז הרפואי לגליל שבנהריה לקבלת טיפול רפואי. המשטרה פתחה בחקירת הרקע ונסיבות האירוע.

התינוק אותר על ידי עוברים ושבים בעיר העתיקה, ליד החומות, וכמה אזרחים דיווחו על כך למשטרה. הוא פונה על ידי צוות מד"א כשהוא במצב יציב אל בית החולים, שם הועבר לאשפוז במחלקת הפגייה שבה הוא עובר בדיקות שונות והערכת מצב.

ד"ר ורד פליישר-שפר, מנהלת מחלקת הפגייה במרכז הרפואי לגליל, על התינוק שננטש // צילום: באדיבות המרכז הרפואי לגליל

מנהלת הפגייה, ד"ר ורד פליישר-שפר, העריכה כי גיל התינוק הוא בין יומיים לשלושה ימים. לדבריה, "התינוק הובא במצב טוב, כשהוא לבוש ובהכרה מלאה, עם חום גוף תקין. על פי רמת הסוכר בדמו, נראה כי הוא קיבל מזון. מכיוון שאנו לא יודעים דבר על אימו או על תקופת ההיריון, אנו עורכים בדיקות, שכרגע נראות תקינות".

הקרטון שבו נמצא התינוק בעכו, צילום: דוברות המשטרה

מהמשטרה נמסר כי "בעקבות דיווח שהתקבל, שוטרים הגיעו למקום ואיתרו את התינוק כשחבל הטבור עדיין מחובר אליו. השוטרים הזעיקו למקום גורמי רווחה והתינוק הועבר בתום בדיקה של מד"א למרכז הרפואי לגליל בנהריה להמשך טיפול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר