מתקפת סייבר על רשויות ומוסדות בולטים בישראל

האקר פרו-פלשתיני הפיל בין היתר את האתרים של עיריות נס ציונה, אילת, אור יהודה, נשר, בית החולים הלל יפה, הסתדרות המורים ומוסדות נוספים • במסר שהעביר כתב: "ציונים, לא תוכלו לעצור אותי גם אם תדווחו עליי"

צילום מסך מתוך מתקפת הסייבר

מתקפת סייבר פרו-פלשתינית על ישראל: האקר המכונה בטוויטר "darkcoder" הפיל הערב (שלישי) מספר אתרים של רשויות בולטות ברחבי הארץ.

דף הבית של הסתדרות המורים הפך לתמונת רקע גדולה מ"צעדת השיבה" שהתקיימה ביום שישי האחרון. על התמונה התווספה הכתובת "ירושלים היא בירת פלשתין". בנוסף, דגלי פלשתין וקטע קול בערבית.

כל האפשרויות באתר נחסמו והאפשרות הלחיצה היחידה הפנתה לחשבון הטוויטר של "darkcoder". בהסתדרות אישרו כי האקרים פרצו לאתר והנושא נמצא בבדיקה של חברות דרונט, שאחראית על האתר.

"הסתדרות המורים היא אחד מסמלי ההצלחה של ישראל וככזאת מהווה מוקד משיכה גם לגורמים עוינים", נמסר מהארגון. בנוסף נפרצו האתרים של עיריות אילת, עכו, נתניה, כפר סבא, גן יבנה, אור יהודה, נשר, וגבעת שמואל. מעיריית אילת נמסר כי "הנושא נמצא בטיפול על ידי חברת דרונט המפעילה את האתר. בשלב זה הוסר האתר מהאוויר עד לפעילות תקינה. כל התכנים של האתר מגובים".

בנוסף נפרצו האתר של בית החולים הלל יפה בחדרה, האופרה הישראלית והמרכז האקדמי צפת. בחשבון הטוויטר שלו רשם ההאקר: "הודעה לציונים: אתם לא יכולים לעצור אותי על ידי דיווח על החשבון שלי, גם אם הטוויטר שלי ייסגר, זה לא יעצור בעדי". 

השתתפה בהכנת הידיעה: רונית זילברשטיין

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר