כ-11 אלף שוטרים ולוחמי יחידת החילוץ 669 של צה"ל ישתתפו במשימת האבטחה של הילולת ל"ג בעומר במירון. שבוע ההילולה יחל ב-15 במאי. גשר דב, שבו נמחצו למוות באסון המחריד אשתקד 45 בני אדם, הוסר.
במשטרה מצפים לבואם של יותר מ-150 אלף איש למירון בל"ג בעומר, ונדמה שהאחראים, שר הדתות והפרויקטור, הפיקו לקחים: מכשולים שהיו על ההר הוסרו, הקהל ייספר ויווסת, ורחפנים ומסוקים יעבירו לחפ"ק תצלומים בזמן אמת. "ריכוז המאמץ הוא לאפס תקלות", אמר ל"ישראל היום" בכיר במשטרה, "אנחנו נדע על כל אוטובוס שיוצא ומגיע. כל מבקר יסומן, ולראשונה נספור את הקהל באמצעות מערכת ספירה מיוחדת".
על פי הבכיר, הגבלת הקהל תתבצע בהתאם לתקנות שעליהן יחתמו השרים לביטחון פנים והדתות. ל"ישראל היום" נודע כי על ההר יורשו לשהות בה-בעת כ-16 אלף איש, שיתחלפו מדי ארבע שעות. בניגוד לאירועים בשנים קודמות, הפעם תתקיים הדלקה אחת על ההר, וההגעה אליו תהיה באמצעות שאטלים מחניוני אוטובוסים שאורגנו מבעוד מועד. "זה אירוע מאתגר", הוסיף הבכיר, "אני מקווה שרוב הציבור הנורמטיבי ינהג בהתאם לשיקולים הבטיחותיים. נמנע הגעה ממי שלא צריך להגיע להר".
בתוך כך, בכירים במשטרה קוראים לדרג המדיני לקבל החלטה לאומית לקראת דיוני התקציב ולהעמיד את המשטרה בסדר עדיפות לאומי. "המשטרה נדרשת למשימות שדורשות כוח אדם, שכיום אינו בנמצא", אמר אחד הבכירים.
לדבריו, רצף האירועים גורם למשטרה "למתוח את איבריה מעבר למידותיה. שוטרים ושוטרות פועלים כבר שבועות מסביב לשעון, וזה עוד לפני אבטחת ביקורי האפיפיור ונשיא ארה"ב בחודש יוני - שידרשו עשרות אלפי אנשים. אלו מבצעים רחבי היקף בהפעלה וברגישות הבינלאומית לנוכח המציאות הביטחונית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו