פרסום ראשון: בית משפט המחוזי בירושלים ביטל היום (חמישי) את החלטת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להעביר מידע על הוצאות הכביסה במעון ראש הממשלה.
ראש הממשלה עתר כנגד החלטת הממונה על חופש המידע במשרד ראש הממשלה, שהתיר לפרסם הוצאות ניקוי יבש של המשפחה במעון. במקביל, דחה הממונה את מרבית בקשת התנועה לחופש המידע לחשוף את הוצאות מעון ראש הממשלה.
בעקבות פסק דין קודם שגרם לחשיפת מרבית ההוצאות של מעון ראש הממשלה בירושלים וביתו בקיסריה - למעט שמות הספקים (מהתנגדות גורמי הביטחון – י.א), ביקש הממונה על חופש המידע מראש הממשלה להביע את עמדתו בנוגע לחשיפתם של החשבוניות.
החלטת היועץ המשפטי נדחתה, מנדלבליט // צילום ארכיון: אורן בן חקון
ראש הממשלה הודיע לממונה כי הוא מתנגד לחשיפת 220 מתוך 1,300 חשבוניות, זאת לאור הפגיעה הצפויה בפרטיותו ובפרטיות בני משפחתו.
בעקבות זאת התייעץ הממונה עם מנדלבליט, וזה קבע כי ניתן לחשוף רק את החשבוניות על הוצאות הכביסה בניקוי יבש, היות שבעניינם הפגיעה הצפויה בפרטיות אינה משמעותית, ואינה גוברת על האינטרס הציבורי שבחשיפתן.
על כך הוגשה העתירה על ידי נתניהו ובית המשפט קיבל אותה ודחה את החלטת היועמ"ש והממונה על חופש המידע. במקביל לקבלת עתירתו של ראש הממשלה לדחיית פירוט חשבוניות הניקוי היבש של משפחתו, דחה בית המשפט את עתירת העמותה לקבלת מידע אודות הוצאות מעון ראש הממשלה בשנת 2015 מעבר למידע שקיבלה. את ראש הממשלה ייצג עו"ד יוסי כהן.
עורך הדין יוסי כהן // צילום: יוסי זליגר
מהתנועה לחופש המידע נמסר: "יש להצר על כך שבית המשפט בחר שלא להעדיף את האינטרס הציבורי. פסק הדין שניתן מחזיר אותנו לאחור, כאשר בית המשפט הכריע כי זכותו של ראש הממשלה לפרטיות גוברות על זכותו של הציבור לדעת כיצד נעשה השימוש בכספי הציבור.
"עמדת התנועה לחופש המידע הייתה ונותרה כי זכותו של הציבור לדעת מה השימוש שנעשה בכספיו, בין אם על ידי ראש הממשלה או כל גוף ציבורי אחר. התנועה יחד עם עורך הדין אביתר קנולר ויערה וינקלר-שליט, ילמדו את פסק הדין הקושר בין שני תיקים ושתי סוגיות בתחום חופש המידע ויבחנו ערעור לבית המשפט העליון".
פרקליטו של נתניהו, עו"ד יוסי כהן מסר בתגובה: "זהו פסק דין חשוב שמתח גבול בין זכות הציבור לדעת ולבין הפרטיות של ראש הממשלה ובני משפחתו. בניגוד לעמדת היועץ המשפטי הממשלה בית המשפט לא אפשר לעותרת לקבל פרטים חודרניים כגון תיאור פרטי הלבוש שנשלחו למכבסה ופירוט המזון והמשקאות שמשפחת נתניהו צרכה".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו