מצב חירום לעוד שבוע: שר המשפטים אמיר אוחנה מנהל בתי המשפט, השופט ד"ר יגאל מרזל , החליטו הערב (ראשון) להמשיך ולהחיל את תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חירום מיוחד) התשנ"א 1991- , שעליהן חתם אמש שר המשפטים בתיאום עם הנהלת בתי המשפט, עד ליום עד ל-20 במרץ.
על פי תקנות אלו התקיימו היום בבתי המשפט הנ"ל הליכים דחופים בלבד ובהם דיוני מעצר ושחרור בערובה, סעדים זמניים דחופים וכדומה.
עוד החליט מנהל בתי המשפט לאחר הערכת מצב שנערכה היום כי בהתאם לסמכותו על פי תקנה 3 (ה) לתקנות הנ"ל ייקבעו סוגי עניינים נוספים אשר יידונו במהלך תקופת תחולתו של הצו. החלטה זו להרחיב את סוגי העניינים שיידונו "מאזנת בין זכות הגישה לערכאות והצורך המתחייב מהנחיות משרד הבריאות לשמור על בריאות ושלומם של הציבור ובאי בתי המשפט, העובדים והשופטים".
מתקפה על אוחנה ונתניהו
כזכור, ההכרזה על מצב חירום בבתי המשפט ל-24 שעות הלילה עוררה גל של ביקורת כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים אמיר אוחנה, בטענה שמדובר ב"מחטף" שנועד לדחות את פתיחת המשפט של נתניהו.
במהלך היום יצאה ההודעה על דחיית משפטו של נתניהו ל-24 במאי, אולם ברשות השופטת דחו את ההאשמות כאילו הדבר נעשה ממניעים פוליטיים. גם השר אמיר אוחנה דחה את הביקורות וטען כי "השופטים הם אלו שהחליטו" וההחלטה על השבתת בתי המשפט "נעשתה בתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו