בית משפט המחוזי בירושלים דחה הערב (רביעי) את תשובת הפרקליטות שכללה אישור בדיעבד של היועץ המשפטי לממשלה לפתיחת החקירה ובקשת הבהרה וכן את בקשת סנגוריו של נתניהו להארכה בת מספר ימים לתשובה לכתב האישום.
תיקי נתניהו: דיון בבית המשפט בסוגיית גילוי הראיות // צילום ארכיון: יוני ריקנר
בית המשפט פסק בחודש שעבר כי לנתניהו הזכות לקבלת האישורים "בהיותם מסמכים רלוונטיים החוסים תחת חומרי חקירה בהתאם לחוד. אנו מורים למאשימה למסור להגנה את האישורים, בפורמט הקיים לגבי כל אחד מהם".
בהחלטת בית המשפט מהערב קבעו השופטים כי "קביעה זו עומדת בעינה גם לאחר עיון ברשת ההבהרה מטעם המאשימה, ובעמדת היועמ"ש המצורפת לה, ובהתחשב בין היתר בכך שהדרישה להסכמת היועץ לחקירה קבוע בדין... לא ניתן לראות בחלקים של המסמכים בהם נמצאת, לשיטת המשיבה, ההסכמה הנדרשת, כמסמכים פנימיים, אשר אין למסורם, ולא די בהפניה של היועמ"ש למסמכים אלה, חלף מסירת המסמכים לידי המשיב". לפיכך, על המשיבה להעביר ללא דיחוי להגנה את אותם חלקים של המסמכים בהם נמצאת, לשיטתה, הסכמת היועץ".
באשר לבקשתו של נתניהו לדחות במספר ימים את מועד התשובה לכתב האישום כתבו השופטים כי "כתב האישום המקורי נמצא בידי הנאשמים מזה כשנה. ניתן להניח כי הגשת כתב האישום המתוקן מחייבת התאמות בתשובה לאישום, אך אין בה כדי להצדיק דחיית הדיון. כך גם הדיון הקבוע בערר שהגישו הנאשמים בנוגע לקבלת חומרי חקירה".
כזכור, מוקדם יותר הגישו סנגוריו של נתניהו לבית המשפט בקשה דחופה להארכת מועד הגשת התשובה לכתב האישום בתיקי האלפים. כזכור, הדיון נקבע לעוד שבוע בדיוק, 13 בינואר ואילו מועד הדחייה המבוקש הוא לכל המוקדם 3 בפברואר.
בבקשה ציינו עורכי הדין בעז בן צור ועמית חדד, כי הם בוחנים את האפשרות שתיקון כתב האישום יאפשר מתן חסינות לנתניהו: "בימים אלה נבחנת המשמעות המשפטית הנודעת לתיקון כתב האישום ביחס לחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם, התשי"א-1951, והמבקש שומר על כל טענותיו בנושא".
עורכי דינו של ראש הממשלה נימקו את הבקשה גם בשל בידוד של צוות עורכי הדין, טענות חדשות בכתב האישום המתוקן וימי עבודה ספורים. לטענתם, חמישה ימי עבודה בלבד אינם מאפשרים למלא כראוי את הדרישה למענה לכתב האישום. לדבריהם, "סדר זמנים דחוק של ימים ספורים להכנת מענה לכתב האישום המתוקן - שולל מהמבקש את הזכות לניהול משפט הוגן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו