ימים אחדים לאחר שהמדינה הגישה בקשה להארכת מועד ההודעה על פינוי ח'אן אל-אחמר, בית המשפט העליון הורה לה היום (רביעי) להגיש את תשובתה עד ספטמבר הקרוב. "למקרא הבקשה והתגובה, החלטנו על מתן ארכה להגשת הודעת העדכון עד ליום 5 בספטמבר 2021 – ולא עוד", נכתב בהחלטת השופטים נעם סולברג, ג'ורג' קרא ואלכס שטיין.
כזכור, בתחילת השבוע שלח שר החוץ יאיר לפיד מכתב למזכיר הממשלה שלום שלמה בעניין פינוי המאחז הבדואי שביו"ש, בבקשה לדחות את המהלך. לפיד ציין כי בכוונתו "לבחון את התנאים הדרושים לפינוי המאחז, ולקיים בחינה משמעותית ומעמיקה של כלל ההשלכות החוקיות".
לפיד הסביר במכתב כי "ב-2018 אישר העליון להרוס ולפנות את המאחז, אולם בשל שיקולים מדיניים כאלו ואחרים שהתקבלו על ידי הממשלות הקודמות, לא פונה המאחז עד עצם היום הזה. פינוי המתחם טומן בחובו אתגרים כבדי משקל, הן ברמה הפנים-מדינית והן ברמה הבינלאומית, ועל כן עלול להוביל להשלכות מדיניות רבות".
החלטת השופטים היום ניתנה במסגרת דיונים בעתירה השישית של תנועת רגבים, שדורשת את פינוי המאחז.
"גם לבית המשפט העליון נמאס מתיאטרון האבסורד של הממשלה", מסר מנכ"ל רגבים מאיר דויטש. "חוסר האונים של ממשלות ישראל מול הבנייה העבריינית בח'אן אל-אחמר הוא סמל לאזלת היד שלה מול ההשתלטות האסטרטגית של הרשות הפלשתינית על השטחים הפתוחים ביהודה ושומרון. אנו שמחים לראות כי אפילו לשופטי בית המשפט העליון נגמרה הסבלנות מול מחדל האכיפה הזה, ומול הפגיעה הקשה שלו בשלטון החוק ובאינטרסים של מדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו