בפסק דין תקדימי שניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, קבעה השופטת אירית קלמן ברום כי בית החולים שיבא התרשל באופן חמור כאשר הסתיר מההורים מידע קריטי במהלך ההיריון. מדובר בפרשה שהחלה לפני 25 שנים, כאשר אם נכנסה להריון תאומים בבית החולים שיבא.
במהלך ההיריון, זיהה הצוות הרפואי סימנים מדאיגים בבדיקות השגרתיות. בבדיקות האולטרסאונד נצפתה רקמה חריגה וחיבור יוצא דופן בחבלי הטבור, ממצאים שהעלו חשד ממשי כי מדובר בתאומות סיאמיות. ב-1 ביוני 1998 התקיים דיון רפואי בהשתתפות בכירי בית החולים, בו נכתב במפורש כי קיים חשד ל-Conjoined Twins, אך מידע זה לא הועבר להורים.
החשד של הצוות הרפואי היה כה משמעותי, עד כי הוחלט על ביצוע בדיקת MRI מיוחדת לבחינת "אופי הקשר בין העוברים". למרות זאת, גם לאחר הבדיקה, ההורים המשיכו להאמין כי מדובר בסך הכל בבקע טבורי שניתן יהיה לתקן לאחר הלידה.
הרגע הדרמטי התרחש ביום הלידה, ה-18 ביוני 1998, כאשר האם הובהלה לניתוח קיסרי. בגיליון ההרדמה נרשם במפורש כי מדובר בהיריון של תאומות סיאמיות, אך רק לאחר הלידה, כאשר האב הוזעק בדחיפות לחתום על אישור לניתוח הפרדה, נחשפה בפניו לראשונה המציאות הקשה.
עורכי הדין של התובעות, שי פויירינג וטניה יארובצקי, הציגו בבית המשפט תיעוד מקיף המוכיח כי הצוות הרפואי היה מודע היטב לאפשרות של תאומות סיאמיות. מנגד, נציגי המדינה, עורכי הדין הילה שקיב ויוסי נוילנדר, טענו כי הרופאים לא היו בטוחים באבחנה וכי נוכחות מחיצה בין התאומות הובילה אותם להאמין כי אין חיבור באיברים פנימיים.
השופטת דחתה את טענות המדינה וקבעה כי היה על הרופאים לשתף את ההורים במלוא המידע שהיה ברשותם, כולל החשדות והספקות. היא הדגישה כי הסתרת המידע שללה מההורים את זכותם הבסיסית לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון, כולל האפשרות לפנות לוועדה להפסקת היריון.
כתוצאה מהלידה, נאלצו התאומות לעבור סדרה של ניתוחים מורכבים להפרדת מערכת העיכול המשותפת. ניתוחים אלו הותירו אותן עם נזקים גופניים ונפשיים משמעותיים, והן נדרשות לטיפולים רפואיים מתמשכים עד היום. בעקבות זאת, פסק בית המשפט פיצויים בסך 10.5 מיליון שקלים, כולל שכר טרחת עורכי דין, בגין "חיים בעוולה".
שיבא דוחים את קביעות ביה״מ שאינן מבוססות ואומרים כי
"על אף שמדובר במקרה מלפני 27 שנים, כבר אז בשיבא היה את המכשור המתקדם ביותר ואת המומחים המובילים בתחום אשר טיפלו, אבחנו ופעלו מול ההורים במקצועיות ובשקיפות מלאה", כמו כן, מתכוונים בביה"ח לערער על פסק הדין לבית המשפט העליון.