ענבל אור הגיעה הבוקר (חמישי) לבית המשפט להקראת גזר הדין בעניינה. על אור נגזרו שבע וחצי שנות מאסר וקנס של שלוש מאות וחמישים אלף שקלים ב-24 תשלומים. מהכרעת הדין עולה כי אור גרעה סכום כולל של כ-11 מיליון ש”ח ממע”מ, ניכתה שלא כדין מס תשומות על סך 900 אלף ש”ח, וזייפה מסמך בנקאי בסכום עתק של 28 מיליון ש”ח לצורך המשך פעילותה העסקית, תוך שהעמידה בסיכון מאות לקוחות.
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב דנה אמיר אמרה כי "במקרה זה לא מתקיימות חריגות מענייני הענישה. מדובר בהליך שניהולו היה חריג ביותר. הנאשמת סירבה לייצוג משפטי, זלזלה בגורמי האכיפה ובית המשפט, ולא נטלה אחריות לעברות שביצעה". לאחר שקבעה כי מדובר בעבירות בעלות חומרה יוצאת דופן, גזרה השופטת אמיר על אור עונש מאסר ממושך וקנס כספי משמעותי. היא ציינה: “מדובר בהתנהלות שיטתית, מתוכננת ומחושבת, שבה אור לא היססה לנצל את לקוחותיה ואת האמון שניתן בה כדי לקדם את מטרותיה״.
ענבל אור בבית המשפט לפני גזר הדין // אבי כהן
היא המשיכה והדגישה כי "גם בימים האחרונים הוגשו בקשות על-ידי הנאשמת, שבהם נטענו טענות קונספירטיביות. הנאשמת פעלה לשיבוש מהלך הדיונים ועשתה כל שבידה לעקב את ההליך. היא לא פעלה לתקן את הנזק שעשתה לקופה הציבורית". אור, שסירבה להיות מיוצגת משפטית, נהגה להשתלח בצוות המשפטי ובבית המשפט ואף הוצאה מהאולם מספר פעמים בשל התנהגותה. היא סירבה להיות מיוצגת משפטית, נהגה להשתלח בצוות המשפטי ובבית המשפט ואף הוצאה מהאולם מספר פעמים בשל התנהגותה.
טרם הכרזת גזר דינה, אור התפרצה לדברי השופטת, וטענה: "אני מייצגת את עצמי, היו לי חמישה ימים לערער על ההחלטה וגברתי חטפה אותי לבית האסורים. אני חטופה". בהמשך אף עזבה את הדיון וסירבה לשמוע את גזר דינה, אך לאחר מספר דקות חזרה לאולם. בתוך כך, תומכים של אור התפרצו לאולם ובמקום התפתחו עימותים ביניהם לבין המאבטחים, לאחר שסירבו לצאת.
לאחר קבלת גזר הדין, אור ביקשה עיכוב ביצוע על מנת לערער ולהשתחרר ממעצר. הפרקליטות: ״אנו מתנגדים לעיכוב ביצוע. מדובר בעונש מאסר ממושך וחמור של שבע וחצי שנות מאסר. אין מקום לתת עיכוב ביצוע. זו הכרעת דין מהדהדת ויש חשש שהיא תחמוק מגזר הדין״. השופטת דנה אמיר: ״מקרה זה אינו מאפשר קבלת בקשת הנאשמת לעיכוב ביצוע גזר הדין. לבד ממשך המאסר הממושך שנגזר על הנאשמת מדובר בי כמפורט בהחלטת המעצר יש חשש להימלטות מהליכי שפיטה. מובן שחשש זה שריר וקיים וכבר נגזר עונשה למאסר כמפורט בגזר הדין. הבקשה לעיכוב ביצוע הדחת".
"אגיד עוד מילה אחת אחרונה - אם תגידי עכשיו אפילו שזימנו את התיק שימונה לה סניגור אני אתן החלטה שהסנגוריה הציבורית תיפגש איתך. תוכלי לקדם עניין של ערעור. כאדם לאדם לא כשופטת שלך זהו נסגר התיק״. ענבל: ״אני לא רוצה״. עורך הדין עמית חדד צעק על ענבל: ״את עושה טעות, למה את עושה את זה? את צריכה סנגור ציבורי. יש לך רק 45 יום״.
כאמור, אור הורשעה בחודש נובמבר בכל סעיפי כתב האישום נגדה, בהם ריבוי עבירות מע"מ ומס, אי-הגשת הצהרת הון ועבירה לפי חוק הגנת הצרכן. ענבל אור, לשעבר בעלת השליטה בחברות נדל”ן מובילות, הורשעה בניהול עסקאות נדל”ן תוך התחמקות מתשלום מסים בהיקף כולל של כ-90 מיליון ש”ח. על פי פסק הדין, אור ניצלה את מעמדה ואת השליטה שהייתה לה בחברות שבבעלותה כדי לבצע עבירות מס שיטתיות בין השנים 2008 ל-2016. כמו כן, היא ניהלה ספרי הנהלת חשבונות כוזבים, זייפה מסמכים וביצעה פעולות מרמה נוספות.