כפי שנחשף ב"ישראל היום": ראשי הקואליציה וראש הממשלה בנימין נתניהו דנו היום (ראשון) בשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים, הדחת היועמ"שית גלי בהרב מיארה וקידום חוק הגיוס לחרדים.
באשר לקידום רפורמה משפטית הוחלט שלא להחליט. בנוסף לכך החרדים דורשים לקדם לפני הדחת היועמ"שית או קידום הרפורמה את חוק הגיוס. אמש (מוצ"ש) הודיע שר המשפטים יריב לוין כי הוא מתכנן לקדם שוב את הרפורמה המשפטית זאת במידה והצעת הפשרה שלו במינוים לבית המשפט העליון לא תתקבל.
האיום מגיע בניסיון להגיע לפשרה עם השופטים מתוך תקווה שאם יקדם חקיקה השופטים יסכימו להקפיא את הדדליין ויסכימו למנות את אחד המועמדים שלו - בקשי או ביטון לעליון.
עם זאת, קיימים מספר מכשולים בדרך: לוח הזמנים הצפוף עד ה-16 בינואר, דרישת החרדים להעביר תחילה את חוק הגיוס, וסעיף קואליציוני המעניק לגדעון סער חופש הצבעה בחקיקה משפטית. בנוסף, קיים ספק לגבי תמיכת חברי הליכוד שהתנגדו לרפורמה בעבר. לוין מקווה כי התקדמות משמעותית בחוק הגיוס, גם אם לא יושלם במלואו, תספק את החרדים ותאפשר לו לקדם את שינוי הרכב הוועדה.
בתגובה לכינוס ולדבריו של לוין כתב ברשת X יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן: "האם נתניהו ולוין החליטו לפתוח במלחמת אזרחים? אי אפשר להילחם בו זמנית גם נגד איראן, גם נגד בית המשפט העליון וגם נגד היוע"משית. חייבים לעצור את מלחמות היהודים ולהתמקד בסיום המלחמות מול אויבינו. קידום חוק ההשתמטות, לצד הניסיון להשתלט על בית המשפט העליון ולהדיח את היועמ"שית, דוחפים את החברה הישראלית לסף קריסה ולעימות פנימי חסר תקדים.
"החטופים עדיין בשבי חמאס. בסוריה גועשת מלחמה. באיו"ש שלטונו של אבו מאזן לקראת קריסה. האיראנים ממשיכים להעשיר אורניום, ובכל זאת, הממשלה הזאת בוחרת להצית מלחמת אזרחים. נתניהו מקריב את המדינה כדי לשמר את הקואליציה. חייבים לעצור את הטירוף".
בשבוע שעבר נחשף ב"ישראל היום" כי הקואליציה מזהירה את בית המשפט כי תחל בחקיקה לשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים. לדברי הקואליציה "הקצבת זמן לשר המשפטים להשלמת תהליך המינוי של יצחק עמית לנשיא תהיה חצייה של אחרון הקווים האדומים ותביא להבאת החוק לשינוי הרכב הוועדה להצבעה בקריאה שנייה ושלישית".
לאור הביקורת כלפיו בעניין הרפורמה המשפטית, בסביבת שר החוץ סער הבהירו כי הוא תמך ותומך בקידום רפורמות מושכלות במערכת המשפט. עוד הוסיפו כי השר סער מתנגד לחזרה לחקיקה שהוצעה ב-2023 בענין הוועדה לבחירת שופטים. "ניתן לבחון ולקדם שינויים בנושא זה, אך לא לפי הצעת 2023 ובוודאי לא שינויים בעלי תחולה רטרואקטיבית".
עוד הבהירו בסביבת סער: "השר תמך ותומך בפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה בכל הנוגע להעברת סמכויות היועץ לגבי חקירה והעמדה לדין של נבחרי ציבור, בהתאם למתווה ההצעה שגיבש ב-2022 בנושא, והוא סבור כי בעת הזאת נדרשת אחריות רבה להמנע מהחרפת המתחים בחברה הישראלית וכל מהלך צריך להיות שקול ולקחת בחשבון את האתגרים הביטחוניים והמדיניים האדירים עימן מתמודדת ותתמודד ישראל בתקופה הקרובה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו