בית המשפט העליון הוציא היום (ראשון) צו ביניים המקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה החדש ואת כינוס ועדת המינויים המיוחדת. ההחלטה ניתנה על רקע העובדה שכהונתו של הנציב הנוכחי צפויה להסתיים בעוד כשבועיים, ב-12 בדצמבר.
ההחלטה התקבלה בעקבות עתירות שהוגשו לבג"ץ בנוגע להליך המינוי המתוכנן. בית המשפט קבע כי הצו יישאר בתוקף עד להכרעה בעתירה או עד להחלטה אחרת.
תגובת מרכז מנור, יוזמת העתירה לבג"ץ בדבר מינוי נציב שירות המדינה: "מרכז מנור מבית יוזמת המאה ומכון ברנדייס במכללה למינהל, המיוצגים ע״י עוה״ד גלעד ברנע, מברכים על ההחלטה של בג״ץ להוציא צו ביניים המורה להקפיא את הליך המינוי לתפקיד נציב שירות המדינה".
"החלטת הממשלה ״המתוקנת״ היא למעשה התחכמות לעמדות שהביעו שופטי בג"ץ. מהחלטת בית המשפט היום עולה כי הנוהל שאימצה הממשלה אינו תואם את העקרונות עליהם גם הממשלה עצמה הסכימה בדיון: עצמאות ואי-תלות פוליטית של הנציב, והיותו נאמן לציבור. בית המשפט דורש מהממשלה לנמק מדוע לא יתמנה הנציב בהליך תחרותי של ועדת איתור בלתי תלויה וא-פוליטית. נמשיך לפעול למען שירות ציבורי מקצועי וממלכתי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו