המאבק של משפחת דגן להכרה בבנם אסף כחלל צה״ל: נשיא המדינה הביע תקווה לפתרון ראוי

בשיא מאבק המשפחה להכרה בו כחלל צה״ל והבאתו לקבורה צבאית, התקשר למשפחה נשיא המדינה יצחק הרצוג • הוא הביע הזדהות עם כאבם של בני המשפחה • ענבל דגן, אחותו של אסף ז״ל: ׳׳אני מודה לנשיא על התערבותו, הגיע הזמן לשים סוף לסיוט המתמשך שצה״ל מעביר אותנו"

רס"ן (מיל') אסף דגן ז"ל. צילום: באדיבות המשפחה

שלושה שבועות וחצי לאחר שהנווט אסף דגן ז״ל שם קץ לחייו, ובשיא מאבק המשפחה להכרה בו כחלל צה״ל והבאתו לקבורה צבאית, התקשר למשפחה נשיא המדינה יצחק הרצוג. הנשיא הביע הזדהות עם כאבם של בני המשפחה, מתוך תקווה שהמערכת תמצא פתרון ראוי.

יש לציין כי הנשיא שוחח כבר מספר פעמים עם המשפחה ואף נפגש עמה.

רס"ן (מיל') אסף דגן לצד אמו, צילום: באדיבות המשפחה

ענבל דגן, אחותו של אסף ז״ל, אמרה: ׳׳אני מודה לנשיא על התערבותו. הגיע הזמן לשים סוף לסיוט המתמשך שצה״ל מעביר אותנו. אני מקווה שהנשיא ושר הביטחון החדש יצליחו להכניס גם היגיון וגם חמלה בבכירי צה״ל, ולהביא את אסף לקבורה צבאית עוד לפני התערבות בג״ץ׳׳.

כאמור, משפחתו של נווט הקרב רס"ן (מיל') אסף דגן ז"ל עתרה לבג"ץ בדרישה שצה"ל יכיר בו כחלל צה"ל ויאפשר להביא אותו לקבורה צבאית. העתירה מגיעה לאחר מאבק של שלושה שבועות, ולאחר שגורם בצה"ל הבהיר למשפחה כי הצבא לא רואה באסף כמי שהיה בשירות מילואים פעיל במועד מותו, ולכן הוא לא זכאי לקבורה צבאית.

אחד התצהירים שיוגשו לבג״ץ, צילום: חופשי

אסף דגן ז"ל, בן 38, שם קץ לחייו בגלל פוסט־טראומה שממנה סבל בעקבות שירותו הצבאי. הטענה המרכזית בעתירה היא כי ביום מותו, אסף יצא מביתו לאחר שזומן בהודעת ווטסאפ, במטרה להגיע למשמרת בבור הפיקוד של חיל האוויר בקריה, שם שירת כחייל מילואים ביחידה מסווגת ובתפקיד רגיש ובכיר. בהתאם להוראות החוק, כל חייל מילואים שהיה בדרכו ליחידה או בדרכו בחזרה הביתה ומת בדרך בצורה כלשהי - זכאי לקבורה צבאית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר