מסר מידע על מיקום כוחות צה"ל: תושב שפרעם מואשם בריגול ובמעשי טרור 

מוצטפא ראמי טחיינא בן ה-22 מואשם בשורת מעשים שנודעו לפגוע בחיילים בג'נין ביניהם השלכת מטען, העברת מידע לאויב ועבירות נשק • בין השאר לקח חלק בתקיפות נגד צה"ל במהלך מבצע ״בית וגן״ לפני כשנה ולקח חלק בהפרות סדר שהתקיימו ב״שומר החומות״ במאי 2021

מוצטפא ראמי טחיינא, החשוד בריגול בג'נין// דוברות המשטרה

כתב אישום הוגש הבוקר (שני) נגד נגד מוצטפא ראמי טחיינא, בן 22 משפרעם, זאת בגין ריגול ומעשה טרור לאחר שהעביר מידע על מיקום כוחות צה"ל בג'נין במטרה לפגוע בהם. כמו כן, במספר הזדמנויות שונות יידה אבנים ומטעני חבלה לעברם. על פי האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז חיפה לנאשם מיוחסות עבירות שונות ביניהן עבירות של מעשי טרור בגין זריקת מטען, העברת מידע לאויב ועבירות נשק.

מוצטפא ראמי טחיינא, צילום: דוברות המשטרה

בחקירתו בשב״כ ובמשטרה עלה כי לקח חלק בתקיפת כוחות צה"ל במהלך מבצע ״בית וגן״ בג׳נין שהתקיים ביולי 2023, השליך מטען לעבר כוחות צה״ל ויידה אבנים. עוד עולה במסגרת החקירה כי הנאשם לקח חלק בהפרות סדר שהתקיימו באירועי ״שומר החומות״ במאי 2021 בשפרעם מול כוחות המשטרה. בנוסף עולה כי הנאשם פרסם דברי שבח ואהדה לפעולות טרור וכן העביר מידע אודות כוחות צה״ל בג׳נין.

מוצטפא ראמי טחיינא, צילום: דוברות המשטרה

ממצאי החקירה בשב״כ וביחידה המרכזית של מחוז צפון מלמדים על קשר ממשי של הנאשם עם גורמים שונים באיו״ש, וכן על לקיחת חלק בפעולות שונות באיו״ש במעידות על הזדהות עם חיי תושבי יהודה ושומרון. כמו כן, אותרו ממצאים המעידים על עיסוק הנאשם באמצעי לחימה וירי באירועים שונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר