היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה הודיעו הערב (שלישי) כי נבדקות קריאות לפגיעה מכוונת באזרחים בלתי מעורבים במסגרת הלחימה ברצועת עזה בחשד כי הן מהוות עבירה על החוק. ההודעה של משרד המשפטים מגיעה ערב הדיון בבית המשפט הבינלאומי לצדק בתלונה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בטענה כי היא מבצעת "רצח עם" ברצועת עזה.
"מדינת ישראל, ובכלל זאת גופי הביטחון, מחויבים לפעול לפי עקרונות הדין הבין-לאומי ודיני הלחימה", נכתב בהודעה, "התבטאויות שיש בהן כדי לקרוא, בין היתר, לפגיעה מכוונת באזרחים בלתי מעורבים, נוגדות את המדיניות הנוהגת ועלולות להוות עבירות פליליות, לרבות עבירות הסתה. בימים אלה מצויים מספר מקרים בבחינה של גורמי אכיפת החוק".
בהודעה עצמה לא פורטו ההתבטאויות לגביהן נערכת הבדיקה. מאז החלה הלחימה עוררו מספר התבטאויות של נבחרי ואישי ציבור סערה בארץ ובעולם. דוגמה לכך היא דבריו של של השר עמיחי אליהו (עוצמה יהודית) בהם לא שלל הטלת פצצת אטום על עזה, או אמירתו של ח"כ משה סעדה (הליכוד) כי "היום כולם מבינים שצריך להשמיד את העזתים". התבטאויות ברוח זו מהוות פרק משמעותי בתביעה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו