הודתה בהתעללות. אירנה שקירוב. צילום: ללא

התעללה בילדים, ברחה לגיאורגיה והוסגרה לאחר ארבע שנים: אירנה שקירוב הורשעה, ותרצה 18 חודשי מאסר

אירנה שיקרוב החזיקה בשנת 2017 בגן שהיה בבעלותה ותחת ניהולה • שקירוב הודתה והורשעה היום בביהמ"ש המחוזי בחיפה בשש עבירות של התעללות ועבירות תקיפה שביצעה בפעוטות בגן

סאגה שנמשכה שנים: אירנה שקירוב מטירת הכרמל הורשעה היום (שני) בהתעללות בילדים, תרצה 18 חודשי מאסר בפועל- בניכוי זמן מאסרה (כ-11 חודשים).

שקירוב נמלטה באוגוסט 2018 לחו"ל ולאחר מאמצים רבים שהובילו ההורים עם עו"ד רועי קרן המייצג אותם והמדינה, היא נעצרה בגיאורגיה והוסגרה לישראל בדצמבר 2022.

שקירוב הודתה והורשעה היום בביהמ"ש המחוזי בחיפה בשש עבירות של התעללות ועבירות תקיפה שביצעה בפעוטות בגן שהיה בבעלותה ותחת ניהולה בשנת 2017.

שיקורב הודתה בשש עבירות של התעללות ועבירות תקיפה. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

אירה, אמא של פעוט מהגן שחשפה את הפרשה ב-2017 אמר לאחר פסק הדין: "אנחנו משנת 2017 בתוך גהנום ומרגישים שהיא קיבלה פרס על כך שברחה. היא הרסה לנו את החיים, פגעה בילדים שלנו, לא לקחה אחריות ואף ברחה מהארץ. הופעלו עלינו לחצים רבים להסכים לעסקת הטיעון הזו כשכל פעם מחדש טענו בפנינו כי היא עלולה לקבל פחות מאחר ואין תיעוד לכל המעשים אלא התיק מבוסס על העדויות שלנו ולצערנו הסכמנו. אנחנו מאוד לא שלמים עם העסקה וחושבים שזה ביזיון, אך עייפים כבר"

חן קובריץ כהן, מטה המאבק למען הילדים: "המציאות של היום רחוקה ממה שהיה כאן ב 2017 אז ביצעה אירנה שקירוב את העבירות שהודתה בהן היום. איך יכול להיות שהרשעה בשש עבירות התעללות בפעוטות מסתכמת ב 18 חודשי מאסר בפועל? האם צריך להזכיר לפרקליטות חיפה ולכבוד השופט ארז פורת ששוב מקל עם מתעללות כי ישנה החמרת ענישה בכל מי שפוגעת בחסרי ישע ואף עבר חוק בנושא? צר לנו שהפרקליטות בחרה ללכת בדרך הקלה של עסקת טיעון שבסופה היא תשב חודשים ספורים בלבד ולא להיאבק על הצדק למען הילדים שנפגעו בהליך הוכחות מלא.

"מאוכזב מהענוש שהוטל עליה". אירנה שקירוב, צילום: ללא

עו"ד רועי קרן, המייצג את ההורים: "אני מאוכזב מהעונש שהוטל עליה לאחר מאמצים ומשאבים רבים שהשקענו, ההורים, המדינה ואני, להביא אותה לישראל. העונש לא משקף את מעשיה החמורים, מה גם שאנחנו במציאות שבה ישנה החמרת ענישה במקרים אלו ולטעמי היה מקום למצות את הדין עד תום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו