ראיית השערה במשפט זדורוב: האם המומחים חושבים שאדם חף מפשע ישב בכלא?

לאחר שהתגלה כי שערה של בן זוגה של א"ק אותרה בזירת הרצח של תאיר ראדה, המומחים אמרו את דברם בנוגע לאפשרות שזדורוב הורשע על לא עוול בכפו • השופט בדימוס פרופסור עודד מודריק: "צריך להגיד שאחרי כל ראיה חדשה, הפרקליטות צריכה לחשב את דרכה"

רומן זדורוב בבית המשפט, צילום: גיל אליהו - ג'יני

לאחר שאתמול (שני) התגלה כי שערה שאותרה בזירת הרצח של תאיר ראדה שייכת לבן זוגה של א"ק, שנחשדה ברצח הצעירה, המדינה סערה בעקבות הממצא – שעשוי לשנות את תמונתו משפטו של רומן זדורוב.

ראוי לציין כי מחר יתקיים דיון מיוחד בעקבות הממצאים החדשים.

מומחים ששוחחנו עימם על התגלית המרעישה אמרו את דברם בנוגע לשאלה שנשאלת כבר שנים רבות בידי לא מעט אזרחים – האם זדורוב ישב בכלא על לא עוול בכפו?

נדחתה בקשת הפרקליטות לעצור את משפט זדורוב, באפריל // צילום: דדו כהן - ג'יני

עו"ד אילן בומבך, מבכירי עורכי הדין בישראל המתמחה בליטיגציה בתחומי המשפט האזרחי, משפט מינהלי וצווארון לבן, שכיהן בעברו כיו"ר ועד מחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין, סבור כי על הפרקליטות היה לעצור את התיק, לדון מחדש בכל הראיות ולא להיראות כמי שדבקה בכל מצב בעמדתה הראשונה.

"הרושם נוצר מכיוון שהיא לא דנה מחדש בקורפוס הראיות החדשות, בהן גם השערה שהתגלתה", אמר בומבך. "יכול להיות שהפרקליטות תחליט לבסוף להמשיך במשפט, אבל זה היה לכבודה אם היא הייתה מבקשת 21 יום לדון בממצא החדש ולדון בראיות שההגנה מציגה עם עורכי הדין שלה. הפרקליטות לא צריכה להרשיע בכל מקרה, זה לא תפקידה, היא צריכה לברר את האמת, ולכן היא צריכה לבחון ראיות שגם לא מתיישבות עם התזה שלה. לא בית המשפט היה צריך לבקש לבחון את השערה החדשה, אלא הפרקליטות לבדה. זה היה מכבד אותה מאוד".

עוד אומר בומבך כי "המשפט הזה ידע טלטלות רבות, ועצם העובדה ששופט בית המשפט העליון חנן מלצר הורה על משפט חוזר, בכתב דין מנומק מאוד, מלמד על הבעייתיות בתיק. ולמרות זאת, יש תחושה שלפרקליטות יש קיבעון מחשבתי, שהיא שבויה בקונספציה. הרושם הוא שהפרקליטות מזיזה הצידה כל מה שלא מסתדר עם הקונספציה שלה, וזה לא טוב".

אדיר חבני בבית המשפט, במרץ,

השופט בדימוס פרופסור עודד מודריק, המרצה באוניברסיטת אריאל ושהיה בעברו סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, הסביר כי כדאי להימנע מהחלטות מראש ולתת לשופטים לעשות את מלאכתם. לדבריו, "איני בקיא במשפט, אבל אני חייב להגיד שאחרי כל ראיה חדשה, כל צד יוצא מיד ואומר את שלו, אבל זה לא משנה את האמת בהכרח, את זה יקבעו השופטים. ככלל, כן צריך להגיד שאחרי כל ראיה חדשה, הפרקליטות צריכה לחשב את דרכה, וגם כאן יהיה דיון ואני מניח שהפרקליטות תיבחן את הראיה ביחס לכל המשפט".

מודריק הוסיף כי העובדה שזדורוב הודה כמה פעמים במהלך חקירתו כי הוא זה שרצח את ראדה, משמשת ראיה חזקה מאוד. "כדי להגיע ולעורר ספק, להגיד שזו הודאת שווא, צריך ספק משמעותי וראיות חזקות שיראו שבאמת יש ספק סביר שהוא ביצע את הרצח. בידי השופטים האפשרות להקל כבר כעת בתנאי השחרור של זדורוב, שאינו כלוא בכלא. אני מבקש מכולם לחכות לבירור בית המשפט, ומהר מאד נדע איך השופטים רואים את הראיה החדשה ומהו מבחינתם המשקל שהם מייחסים לה במכלול הראיות של ההגנה לזיכוי זדורוב".

תאיר ראדה ז"ל, צילום: דרור ארצי - ג'יני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר