גלעד קליינר בבית המשפט

הסית נגד הקהילה הגאה ונקנס ב-180 שקלים

גלעד קליינר כתב לאחר דקירתה של שירה בנקי פוסטים מסיתים בפייסבוק: "צריך לקוות שלפחות אחד משני הפצועים ימות"

השופט חיים נחמיאס מבית משפט השלום באשקלון, גזר את דינו של גלעד קליינר, הנאשם שהביע שמחה על רצח שירה בנקי ז"ל, והטיל עליו קנס של 180 שקלים והתחייבות שלא יעבור שוב עבירה כזאת

פרקליטות מחוז דרום הגיעה להסדר טיעון עם קליינר, בנו של ח"כ לשעבר מיכאל קליינר, בו התחשבו במצבו הנפשי הקשה של קליינר, וכן בעובדה שאין לו עבר פלילי קודם. במסגרת הסדר הטיעון הנאשם יהיה בתקופת מבחן, ויגיע לפגישות שבועיות אצל קצין מבחן. קליינר נאשם בהסתה לאלימות וטרור בחשבון הפייסבוק שלו בעקבות אירוע הדקירה במצעד הגאווה בו נדקרה שירה בנקי ז"ל. 

שירה בנקי ז"ל

בדיון התעוררה מחלוקת בין הצדדים בנושא גובה הקנס. הפרקליטות דרשה קנס כספי של עשרת אלפים שקלים, ואילו עו"ד של הנאשם, עו"ד איתמר בן גביר, ביקש להסתפק בקנס סמלי. השופט קיבל את בקשתו של בן גביר וגזר על הנאשם קנס של 180 שקלים. כמו כן, שירות המבחן קבע שקליינר לא מתאים לעבודות שירות לציבור.

עו"ד בן גביר, המייצג את הנאשם, אמר כי בפרקליטות ביקשו לגזור על קליינר עונש מאסר בפועל, אך לאחר שביקש מהפרקליטות לעיין בנתוני סגירת תיקים של ערבים ופעילי שמאל קיצוני שהביעו שמחה על מות מתנחלים וחרדים, החליטה הפרקליטות להגיע להסדר טיעון בו נמחקו שלושה אישומים של הסתה ושני סעיפים של הפרת הוראה חוקית. 

"מרוצה שכבוד השופט קיבל את טענותיי, ומכך שהפרקליטות נדרשה לגלות את נתוני תיקי החקירה שנסגרו לפעילים ערבים ושמאלנים. בפרקליטות הבינו שכדאי לסיים את התיק בהסדר טיעון מאוזן וסביר. דברי שמחה על רצח הנערה הרגיזו גם אותי, אך מכאן ועד ניהול הליך פלילי הדרך ארוכה", אמר עו"ד בן גביר. 

עו"ד איתמר בן גביר // צילום: אורן בן חקון

הפרקליטות מסרה בתגובה לגזר הדין כי "ההסדר שגובש בתיק זה אינו מייצג כלל את עמדת הפרקליטות בסוג העבירות בהן הורשע הנאשם. מה שהוביל להסדר במקרה זה הוא מצבו האישי החריג של הנאשם, וקרבתו לסייג לאחריות פלילית, כפי שפורט במסמכים ובתסקיר שהוגשו לבית המשפט. הפרקליטות סברה שיש מקום להטיל על הנאשם עונש הרתעתי ועתרה להשית על הנאשם קנס משמעותי של עשרת אלפים שקלים. בית המשפט לא נעתר לבקשה, והטיל עליו קנס של 180 שקלים". 

בחודש יולי בשנת 2015 נערך מצעד הגאווה בירושלים, במהלכו דקר ישי שליסל שישה משתתפים במצעד, ובהן הנערה שירה בנקי ז"ל שנפטרה יותר מאוחר מפצעיה. לאחר הרצח פרסם קליינר בחשבון הפייסבוק שלו תכנים מסיתים נגד הקהילה הגאה, וייחל למותם של הפצועים. בערב הדקירה פרסם קליינר פוסט בו כתב: "ישי שליסל אם כבר החלטת לדקור בפעם השנייה ועוד זמן קצר אחרי שהשתחררת מעשר שנות מאסר, לא יכולת לעשות הפעם עבודה יעילה? לצערי אתה עכשיו לא הולך להשתחרר כל כך מהר אז לפחות היית מצליח להרוג כמה מהסוטים הארורים האלה! חבל! צריך לקוות שלפחות אחד משני הפצועים קשה ימות. למרות שממה שאמרו בחדשות זה לא נראה ככה". 

"ישי שליסל - לא יכולת לעשות עבודה יעילה יותר?", מתוך הפוסט שכתב קליינר // צילום: אורן בן חקון

הפרסום זכה לחשיפה רבה ולתמיכה של כמאה לייקים, אך קליינר לא הסתפק בפוסט הזה ובהמשך הערב העלה פוסט מסית נוסף בו כתב בין היתר: "זכותי לייחל למותם של מי שעברו על החמורה שבעבירות (גילוי עריות) בלב ליבה של עיר הקודש, ולא פעם אמרתי גם בעבר (הדברים מתועדים!) שבכל מצעד תועבה שכזה אני מאחל שייפול עליהם קסאם ויימחץ למוות אלפים מהם, וכל אותם אפסים קטנים ועלובים שקוראים לי אדם חשוך זה רק מחזק אותי בצדקת דבריי וגורם לי להיות שמח (וגאה) בדבריי". בעקבות הפרסומים של קליינר הוא נעצר באותו היום ולמחרת שוחרר למעצר בית ונאסר עליו לפרסם פרסום כלשהו ברשת חברתית כלשהי לתקופה של 9 ימים. קליינר הפר את תנאי מעצר הבית והמשיך להסית באמצעות הודעות טלפוניות ברשימות תפוצה.

ערן גלובוס יו"ר הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות מסר בתגובה: "קנס סמלי של עשר פעמים ח"י (180 ש"ח) העונש שהוטל על גלעד קליינר, שהפיץ הודעת שמחה החוגגת את מותה של שירה בנקי ז"ל והבהיר שהוא "לא מכיר בנציגי הקהילה הלהטבית כבני אדם" - מבטא את כוחה הרב של השנאה הלהט"בופובית שעדיין משתוללת בשיח הציבורי וברשתות החברתיות.

על אף הרצח הנורא של שירה ז"ל במצעד הגאווה בירושלים והקמפיין הציבורי כנגד חברות הקהילה הגאה, יש מי שמסרבים להבין את משמעותן של התבטאויות כאלה. לשנאה המתועבת של גלעד קליינר אין מקום במרחב הציבורי. שום דבר לא מצדיק ריקוד על דמה של נערה ושמחה אכזרית לאיד על גבה של קהילה שלמה. אנחנו מקווים שהציבור הרחב בירושלים יגיע לצעוד במצעדי הגאווה ברחבי הארץ ובמצעד בירושלים ב-2.8 - וכולם יווכחו כי הציבור הרחב בישראל - איתנו."

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...