"מה שהוא עבר זה סיוט – מגיע לו להשתחרר": יונתן היילו שוחרר לחופשי

היילו, שהורשע בהריגה של אדם שתקף אותו מינית, השתחרר מכלא רימונים לאחר שוועדת השחרורים ניכתה שליש מעונשו • הוא סירב להתייחס לשחרור • אחד השומרים בכלא סיפר ל"ישראל היום": "מקווה שידע לשים את העבר מאחור ולפתוח דף חדש"

יונתן היילו עם יציאתו מכלא רימונים, היום

אחרי שמונה שנים בכלא, יונתן היילו יצא לחופשי: ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט, שהתכנסה בכלא רימונים, שחררה היום (שני) את האסיר יונתן היילו, שהורשע בהריגה של אדם שתקף אותו מינית. מספר שעות לאחר מכן הוא שוחרר מכותלי בית הכלא. היילו המשיך מהכלא לבית חב"ד ברמת אביב, שם ישהה בימים הקרובים ויקבל תמיכה.

 

צילום: שמואל בוכריס

 

פרקליטות מחוז מרכז החליטה בשבוע שעבר להסיר את התנגדותה לשחרורו המוקדם של היילו, שנידון למאסר של 12 שנה. הרצח התבצע בלילה שבין 1 ל-2 במאי 2010. היילו הגיע יחד עם חבר לפיצוציה בנתניה, שם פגש במנוח. בין השניים התפתח דין ודברים והם פנו לשוחח מאחורי הפיצוצייה. כשהמנוח הסב את גבו לנאשם, חנק אותו היילו מאחור בצווארו עד שהמנוח נפל.

 

היילו נטל לבנה שמצא במקום, השליך אותה לעבר ראשו של המנוח מספר פעמים, בהמשך גרר אותו למקום חשוך יותר, היכה בו שוב עם אבן מספר פעמים ועזב את המקום.

עוד לפני היציאה של היילו מהכלא אמר עורך דינו כי אין ספק שזהו יום שמח עבור שניהם. "הפרקליטות הגישה לפני כשבע שנים תביעה על רצח, והתעקשה לתת לו מאסר עולם. הוא רצה לחתום על עסקת טיעון מתוך ייאוש, כי לא האמין שיכירו בחפותו. אנחנו שמחים שאחרי מאבק ומסע של יסורים יונתן היילו יוצא לחופשי. היום בחצות הוא יחגוג יום הולדת 30, ואין מתנה מרגשת יותר מלהחזיר לו את החירות שלו".

עוד הוסיף עורך הדין כי "הועדה החליטה שיונתן היילו יוצא אדם חופשי לחלוטין בתנאים מגבילים. הוא יחזור לעבוד ויתחיל מסע מאוד ארוך לחזור לשגרה שלו". על תחושותיו של היילו אמר עורך הדין: "הוא שמח ומאושר מההחלטה. אין ספק שעבורו זה חלום שהתממש".

יו״ר סיעת המחנה הציוני יואל חסון, מיוזמי המהלך לשחרורו על ידי גיוס 65 חתימות של חברי כנסת בבקשה לחנינה, התייחס לשחרור. ״ביקרתי את יונתן בכלא במהלך השנים האחרונות ואני שמח שהגענו לרגע הזה.  אני לא מסיים את הליווי שלי, אני אדאג שהוא יקבל את תוכנית השיקום הנדרשת על מנת לשלבו בעולם שבחוץ שחיכה לו בכיליון עיניים. היום אפגש עם משפחתו ואיתו כך שאוכל לתת לו את החיבוק המיוחל״.

אחד השומרים ששמר עליו מסר ל ״ישראל היום״, ״כשבאתי למשמרת שלי - לא היה מאושר ממני. זה מגיע לו. יונתן בנאדם שקט, בנאדם טוב, מה שהוא עבר זה סיוט קשה מאוד לכל החיים. אף אחד לא היה רוצה להיות במקומו. אני לא שופט אותו ולא מבקר. אם זה היה קורה לי הייתי חותך את האנס לחתיכות קטנות. אונס אישה זה דבר קשה ושל גבר זה פי כמה. מקווה שידע לשים את העבר מאחור ולפתוח דף חדש, מגיע לבנאדם חיים חדשים. אני שמח בשבילו ותהיי בטוחה שהרבה פה כמוני שמחים בשבילו היום״.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר