הפעימה החמישית בעסקת החטופים: כלי תקשורת פלשתיניים תיעדו היום (שבת) את שחרורם של עשרות מבין 183 המחבלים באזור רמאללה. מאות פלשתינים, ביניהם בני משפחותיהם, קיבלו את פניהם כשהאוטובוסים הגיעו למרכז העיר.
ארגוני האסירים הפלשתיניים הודיעו אתמול כי בין 183 המחבלים ששוחררו היו 18 אסירי עולם, 54 בעלי עונשים ממושכים ו-111 אסירים שנעצרו בעזה אחרי 7 באוקטובר 2023. לפי הנתונים, בסך הכל 42 אסירים משוחררים ליו"ש ושלושה למזרח ירושלים. שבעה אסירי עולם יגורשו לחו"ל.
המחבל שאדי פחרי ברגותי אמר לכתבי התקשורת הערבית: "אנחנו מתביישים, מתביישים, מתביישים שהחופש שלנו, בכנות, גבה מחיר כה גבוה. עזה נהרסה. אבל הם החזיקו מעמד וזאת דרך החופש וזאת דרך השחרור. לחופש של פלשתין יש מחיר יקר".
בהמשך לכך, אחד המחבלים ששוחררו אמר לתקשורת הערבית: "אני מרגיש שאני חולם, אבל אני משוכנע שעמנו לא ישאיר את האסירים בבתי הכלא". מחבל אחר אמר כי "היציאה מהכלא בתנאים שבהם היינו, היא דבר שאי אפשר לתאר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו