בכיר חמאס: "המתווכים החלו לתקשר לצורך מו"מ להסדרת השלב השני של העסקה"

אוסמה חמדאן טען כי המו"מ יכלול תהליך שיקום רצועת עזה, הצהרה על הפסקת אש קבועה והסדרים לשחרור יתר החטופים • מעבר לכך, הוא גילה כי יש מאמצים מול מדינות זרות "כדי שיארחו אסירים שגורשו למצרים"

רכבי הצלב האדום בעת שחרור החטופים ברצועה. צילום: אי.פי.אי

בכיר חמאס, אוסמה חמדאן, אמר כי "המתווכים החלו לתקשר לצורך משא ומתן כדי להסדיר את השלב השני של הסכם הפסקת האש ואישרו את המחויבות שלהם - כולל ארה"ב".

אוסמה חמדאן. "מחוייבים להשלמת העסקה", צילום: רשתות ערביות

הוא טען כי המשא ומתן יכלול פרטים רבים, לרבות תהליך שיקום רצועת עזה, הצהרה על הפסקת אש קבועה והסדרים לשחרור יתר החטופים. לדבריו, "המשא ומתן עשוי להימשך זמן מה".

בעניין דרישות חמאס לשחרור מחבלים, חמדאן אמר כי הם יעלו על שולחן המשא ומתן על השלב השני את "הסוגיות של אסירי העולם, העצורים לאחר 7 באוקטובר ושבויים של חיזבאללה". מעבר לכך, הוא גילה כי יש מאמצים מול מדינות זרות "כדי שיארחו אסירים שגורשו למצרים. הנושא הזה בדרך לפתרון".

תוניסיה לא בעניין

לפי חמאס, פקיסטן הסכימה לקבל חלק מהמחבלים המגורשים, תוניסיה סירבה לקבל אפילו אחד מהם. דובר "משרד השהידים והאסירים" בחמאס, נאהד אל-פאחורי, אמר אמש בקהיר כי עד כה הגיעו למצרים 79 מחבלים אסירי עולם שהוחלט על גירושם.

לדבריו, חלקם יתיישבו במצרים, 15 מהם מגיעים היום (שלישי) לטורקיה ו-15 אחרים יגיעו לפקיסטן במועד מאוחר יותר, זאת לאחר שהמדינה המוסלמית הביעה מוכנות לקבל אותם.

לפי דובר חמאס, בארגון הטרור מחכים לעמדה ברורה מיתר המדינות בנוגע לאירוח המחבלים. הוא ציין כי "אלג'יריה הביעה הסכמה ראשונית לקבל מספר אסירים מפלג ספציפי", זאת בעוד "תוניסיה סירבה לקבל אף אחד מבין האסירים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר