ה"עיתונאי" העזתי שתיעד את טבח 7.10 פרסם תמונה עם צוות בכירים באו"ם

חסן אסליח, אחד מאנשי התקשורת המוכרים ברצועה שמזוהה עם חמאס, פרסם בחשבון הטלגרם שלו תמונה עם בכירי מחלקה של האו"ם העוסקת בפינוי מוקשים • אסליח ליווה את המחבלים במתקפה בשבת השחורה והופיע בתמונה כשהוא מקבל נשימה מסינוואר

ה"עיתונאי" העזתי שתיעד את טבח 7.10 פרסם תמונה עם צוות בכירים באו"ם

חסן אסליח, אחד מאנשי התקשורת המוכרים בעזה, שמזוהים עם ארגון הטרור חמאס, פרסם הערב (ראשון) בחשבון הטלגרם שלו תמונה עם צוות בכירים של UNMAS, מחלקה של האו"ם העוסקת בפינוי מוקשים.

אסליח היה אחד מאנשי התקשורת שליוו את המחבלים של ארגוני הטרור של עזה במתקפת 7 באוקטובר 23'. בין היתר הוא צילם את עצמנו ליד טנק עולה באש. אגב, בעבר הופיע אסליח כשהוא מקבל נשיקה מראש חמאס בעזה, יחיא סינוואר, שחוסל במהלך המלחמה.

בנובמבר 2023 אתר דיווחי אמת (Honestreporting) פרסם תחקיר על אותם "צלמי עיתונות", שעבדו גם עבור ניו יורק טיימס, רויטרס, AP ו-CNN שהצטרפו בשבת השחורה למחבלי חמאס ותיעדו את הפרעות. בעקבות הדיווח, מטה ההסברה האזרחי שיגר מכתב למנ"כלי גופי התקשורת בדרישה לסיום התקשרות חד משמעי עם כל הצלמים אשר השתתפו באירועים.

"עיתונאי" עזתי שתיעד את הטבח חסן אסליח עם סינוואר, צילום: רשתות ערביות
"עיתונאי" עזתי שתיעד את הטבח חסן אסליח ב-7 באוקטובר, צילום: רשתות ערביות

בעקבות כך, רשת CNN החליטה להקפיא את הקשרים עם הצלם אסליח, שמסקנות התחקיר נגעו גם לגביו. עם זאת, בתאריך ה-7 באוקטובר אסליח לא היה מועסק על ידי רשת CNN. כמו כן, נמסר מטעם גורמים בערוץ שאין תיעוד לכך שנעשו על ידי הרשת שימוש בחומרים שלו מאותו היום. חסן החל לעבוד כפרילנס עבור הרשת רק מאוחר יותר, בתאריך 10 באוקטובר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר