הסחבת של חמאס רשמה השבוע שיא חדש. רק שלשום דובריו התעקשו שישראל מכשילה את המגעים, ועל כן הם דוחים את ההצעה החדשה שנדונה בקהיר. לא חלף זמן רב לפני שארגון הטרור עדכן שהוא בעצם בוחן אותה. המסר העקיף: לסינוואר יש זמן, שום דבר לא בוער לו.
משקמים את חאן יונס אחרי נסיגת צה"ל // רשתות ערביות
הרי ככל שחולפים הימים מתגבר הלחץ הבינלאומי על ישראל. רק אתמול הכריזה טורקיה על הגבלת יצוא של מוצרים לארץ. העילה: דרישתה להצניח אספקה ברצועה שנענתה בסירוב. נשיא צרפת עמנואל מקרון פרסם מאמר מתחנף עם שליטי מצרים וירדן, הקורא להפסקת אש מיידית.
יתר על כן, על רקע בקשה מנשיא ארה"ב, ישראל נאלצה לאפשר את הגדלת מספר המשאיות הנכנסות לרצועת עזה. גם עבודות השיקום החלו השבוע, בדמות תיקון תשתיות מים מטעם גוף המזוהה עם הרשות הפלשתינית. אלו צעדים ראשוניים, אבל הם מאותתים על עבודות נרחבות יותר בעתיד.
אבל האירוע המשמעותי מכולם מבחינת סינוואר הוא היציאה של רוב כוחות צה"ל משטח הרצועה. נכון לעכשיו נותרה חטיבה אחת שפועלת בגזרה, לצד המשך תקיפות של חיל האוויר. בארגון קיבלו את הרושם שהזמן עובד לטובתם. לא בכדי ציין פרשן מקורב לחמאס כי אין מה להסתפק בחצאי הישגים, וכי השינוי בעמדה האמריקנית עשוי לסחוט מישראל ויתורים נוספים.
מצד אחד, שביעות הרצון הזאת עשויה להוביל לעסקת חטופים שנייה, במיוחד כשמצרים וקטאר לוחצות להגיע לעסקה רגע לפני עיד אל־פיטר, שיחל היום ושיימשך עד שישי. חמאס ינסה לסחוט את כל מה שאפשר כבר בשלב הראשון, ועשוי להמר שבששת השבועות הראשונים של ההפוגה העולם יכפה עלינו הפסקת אש מוחלטת ועסקה כוללת.
מנגד, ככל שהסחבת ממשיכה עולות עוד ועוד דרישות, והמו"מ עלול להתפוצץ ולהאיץ את הכניסה לרפיח. כך או כך, סינוואר שוב מהמר על גורם חיצוני שיושיע אותו - ואנחנו יודעים איך זה נגמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו