בכיר פלשתיני: "מסרבים לקבל את הכסף - לא נוותר על עזה"

גם לאחר אישור הנוסחה החדשה להעברת כספי המיסים דרך מדינה שלישית - בהנהגת הרשות לא מסכימים לקבל את הכסף כל עוד אי אפשר להשתמש בו לטובת רצועת עזה • "לא נעניש את תושבינו ברצועה" • מקורות פלשתינים: "ישראל לא השיגה כלום, הבעיה לא נפתרה - ההישג של סמוטריץ' זה שירות לחמאס"

עזתים נעים מצפון לדרום רצועת עזה. צילום: איי.פי.

בכיר פלשתיני אומר ל"ישראל היום" כי הנוסחה החדשה להעברת כספי המיסים שאושרה היום (ראשון) בקבינט אינה מקובלת על הנהגת הרשות הפלשתינית. לדבריו, הרשות עדיין מסרבת לקבל לידיה את כספי הסילוקין מישראל. זאת בשל התנאי שהוצב, ולפיו הפלשתינים לא יוכלו להשתמש בכסף שהופקד בנורבגיה לטובת רצועת עזה.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ: "אם יש מישהו שחושב שנעביר שקל לנאצים ברמאללה כדי שיעבירו לנאצים בעזה - הוא לא יודע איפה הוא חי"

"ההחלטה של הרשות היא לא לקבל את הכספים כל עוד הם מקוזזים או שעומדים בצידם תנאים וזה מה שאתם ממשיכים לעשות. איך אנחנו יכולים לוותר על העם ברצועת עזה? לא נסכים לכך", ציין הבכיר. "רוצים שאנחנו נטיל עונש קולקטיבי על תושבי עזה? זה לא יכול לקרות. אנחנו לא ניקח את הכסף. עזה היא חלק מהמדינה הפלשתינית, ואנחנו לא נעניש את תושביה".

חזרו לנקודת ההתחלה

בכך למעשה הסביר הגורם כי על אף האישור בישראל למנגנון העברת כספי הסילוקין הקובע כי הסכומים שמיועדים לעזה יופקדו בנורבגיה, הסוגיה נותרה בעינה ללא פתרון.

הרס רב ברצועת עזה (ארכיון), צילום: רשתות ערביות

"חזרנו לנקודת ההתחלה. העניין לא נפתר מבחינתנו. אנחנו הסכמנו למנגנון שאומר שסכומי הכסף יימסרו לצד שלישי ושניקח אותם אחר כך באמצעות הלוואה, ונעביר חלק מהם לטובת עזה. אבל במצב שנוצר, וההתניות שאתם עושים שאומרות שאי אפשר למסור את הכסף לעזה, לא הרווחנו כלום".

לדבריו, בהנהגת הרשות חושבים שאישור המתווה הוא הישג לאגף הימני ניצי בממשלה בישראל והן לחמאס. "זה שירות לחמאס. המנגנון שאתם אישרתם זה הישג לסמוטריץ' ולקיצונים בישראל אבל גם לחמאס כי זה אומר שתושבים בעזה ימשיכו לראות בארגון הזה כגוף הנהגה שולט ולהתאחד סביבו. חלק גדול מהסכום שאנחנו רגילים להעביר לעזה הולך לתשלומי משכורות של פקידים שלנו, של פתח. ואם מפסיקים את המימון, זה מחליש את הרשות", ציין.

ברשות דוחים את הקיצוץ הפיננסי

לאחר אישור המתווה בקבינט אמר בכיר הרשות חוסין אשייח': "אנו דוחים כל קיצוץ בזכויות הפיננסיות שלנו או כל תנאים שמציבה ישראל למנוע מהרשות לשלם לתושבינו ברצועת עזה. אנו דורשים מהקהילה הבינלאומית לעצור את גניבת כספי העם הפלשתיני ולהכריח את ישראל להעביר לנו את כל הכספים שלנו".

עזתים יושבים באוהלים בדרום הרצועה, צילום: אי.אף.פי

הקבינט הצביע היום על אישור מתווה שיאפשר לרשות הפלשתינית לקבל לידיה את כספי המיסים המקוזזים שהועברו לידיה. בעקבות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר החליטה ישראל לנכות מכספי המיסים של הרשות את הסכום שזו מעבירה מדי חודש לרצועת עזה.

במחאה על הקיזוז, ברמאללה הודיעו שהם מסרבים לקבל את כל הכספים. במעורבות של ארה"ב, נעשה מאמץ לגבש נוסחה שלפיה "תשלומי עזה" יופקדו בצד שלישי, בנורבגיה, תוך קבלת ערבות שהרשות לא תוכל להעבירם לרצועה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר