גורם מדיני: "רבים מתו עם קורונה ולא בגללה, הטיפול במגפה - הצלחה מסחררת"

הגורם התכחש לנתונים לגבי יותר מ-400 מתים בשבוע, והעלה טיעון שבעבר השתמשו בו מכחישי המגפה • למרות זאת, הדגיש: "כואב הלב על כל אדם שנפטר - אנשים מתים כל הזמן, כל יום"

מחלקת הקורונה בביה"ח שיבא

"הצלחה מסחררת": כך ציין הערב (שלישי) גורם מדיני בנוגע לטיפול הממשלה בגל החמישי של הקורונה. כמו כן, הגורם המדיני דחה את הנתונים המלמדים על למעלה מ-400 מתים בשבוע מהמגפה וטען כי "הרבה מאוד מהמתים זה כאלה עם קורונה אך לא (מתו) מקורונה".


לדבריו, "נצטרך לספור תמותה עודפת ולפי זה לדעת. הדבר הזה הכה את כל העולם ולא היה דרך להתחמק מזה. אנחנו בנינו מתווה שבו העולם חלה קודם, הבנו שזה פחות קטלני".

עוד טען כי "הפגיעה המשמעותית היא במגזר הערבי כרגע. כואב הלב על כל אדם שנפטר. אנשים מתים כל הזמן, כל יום". לטענתו, חלק ניכר מתו משום שלא התחסנו. "אם אנחנו עושים את הכל וזה לא פוגע במתחסנים, אלא במי שבעצמם לא נטלו את החיסונים, זו ההצלחה אדירה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר