אחרי יותר משש שנים שלא אוישה משרת ראש מערך ההסברה הלאומי, ראש הממשלה נפתלי בנט, הודיע היום (ראשון) על מינויו של אלעד טנא לתפקיד. מינויו יובא לאישור הממשלה באחת מישיבותיה הקרובות. בלשכתו של בנט אמרו כי רה"מ החליט למנות את טנא בשל "ניסיונו ארוך השנים והיכרותו המעמיקה עם התקשורת המסורתית והדיגיטלית".
טנא, בן 49, סרן במיל' ביחידת דובר צה"ל, תושב מודיעין, בעל תואר ראשון ושני בתקשורת ומדעי המדינה מאוניברסיטת בר אילן, מכהן כיום כסמנכ"ל וראש חטיבת הדיגיטל בתאגיד השידור הציבורי.
בעבר, כיהן טנא בתפקידים שונים בתחום התקשורת, בהם סגן עורך מעריב, עורך אתר nrg וסגן עורך מקור ראשון. בשנת 2000 היה שותף לגרעין ההקמה של אתר ynet, ושימש בתפקידי עריכה שונים באתר, בהם ראש דסק החדשות במשך חמש שנים. בסוף שנת 2010 הקים את מוסף הצעירים מוצ"ש בעיתון מקור ראשון. בתאגיד השידור הקים טנא את חטיבת הדיגיטל וניהל אותה במשך 6 שנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו