ליברמן: "מתכוון להתמודד לראשות הממשלה"

חה"כ ושר הביטחון לשעבר אמר את הדברים בריאיון ל-103FM, שם ביטל את החבירה הפוליטית לגדי אייזנקוט, בני גנץ ויאיר לפיד; "כולם עם תפיסת עולם שונה לחלוטין", ודיבר בנוסף על ההתמודדות עם איראן, סוגיית שחרור החטופים וההתבטאות האחרונה של ראש השב"כ לשעבר, נדב ארגמן

אביגדור ליברמן. צילום: אורן כהן

ח"כ אביגדור ליברמן התראיין הבוקר (ראשון) לרדיו 103FM, שם דיבר על עתידו הפוליטי וחשף כי הוא "מתכוון להתמודד לראשות הממשלה", לדבריו.

כשנשאל על שותפים פוליטיים, ועל גדי אייזנקוט בפרט, ענה: "את איזנקוט אני מאוד מעריך, אבל זו לא התפיסה שלי, אנחנו שונים לגמרי". מיד לאחר מכן ביטל גם את האפשרות לאיחוד עם בני גנץ ויאיר לפיד, והבהיר: "גם מדינית ביטחונית וגם חברתית, בטח ובטח עם לפיד עם גנץ. לכל אחד יש את האמביציות שלו, אבל כולם עם תפיסת עולם שונה לחלוטין, ולכן אני אתמודד על תפיסת העולם שלי, על דרכי".



בהמשך הריאיון דיבר על המבצע האמריקני בתימן נגד החות'ים, וטען: "תימן זה רק פרוקסי. הבעיה זה איראן, ומבחינתנו איראן היא סכנה קיומית, מיידית ומוחשית. ההתקדמות של איראן בחודשים האחרונים בנושא הגרעין, הפיכת אורניום מועשר לפצצה גרעינית, מחייבת אותנו לכיוון איראן, גם בלי קשר לארה"ב. זה מצב שאין לנו בו שיקול דעת". 

"ברגע שאין איראן, אין חות'ים - בכסף, בידע, הטכנולוגיות, בנשק. הם מסוגלים לשגר טילים בליסטים אך ורק בזכות איראן, ולכן אני חושב שאנחנו צריכים להחזיר את כל החטופים, זאת התחייבות ערכית שלנו וגם ביטחונית, ואז להתמקד באיראן", הוסיף ליברמן.

לדבריו, "טראמפ הכריז שהוא רוצה להיות 'עושה שלום'. הוא פנה במכתב אישי לחמנאי, והפנייה שלו נדחתה בבוז. האם זה צעד שמרמז לאיראנים: אתם הבאים בתור? יכול להיות. גם בלי ארה"ב, אנחנו חייבים לעצור את הגרעין האיראני". 

"האם ישראל יכולה להתקיים בצל נשק גרעיני איראני? התשובה שלי היא לא. האיראנים חוזרים שוב ושוב בתקופה האחרונה שמטרתם להשמיד את ה'יישות הציונית'. איך זה ישפיע על השקעות זרות במדינת ישראל? על עלייה לישראל? על ירידה מישראל? אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו איראן גרעינית". 

"אני חושב שזה כרטיס צהוב לאיראנים, וככה צריך להראות את זה", סיכם השר לשעבר את הנושא.

על סוגיית שחרור החטופים דיבר בהרחבה ואמר כי "ברגע שרה"מ סוגר את העסקה, אין לו ממשלה. מבחינתו זה נושא שבזכותו הקואליציה תהיה רגועה. אני חושב שעל פי מה שאנחנו שומעים מהשורדים, כל יום שהם נמצאים שם הם בסכנת חיים".

"כל בר דעת מבין שסדר העדיפויות במדינת ישראל הוא קודם כל להחזיר את החטופים. דפוס ההתנהלות של נתניהו זה למשוך זמן. כרגע הוא מושך זמן. מבחינתו יש תוך שבוע-שבועיים תקציב והוא רוצה לעבור את זה. הוא לא יכול לזוז בלי האמריקנים, הוא מסתכל עליהם כל הזמן ומנסה ליישר את הקו", הוסיף בהמשך. 

בתום הריאיון, התייחס להתבטאותו של ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן, וטען כי "זאת הייתה שגיאה, ונדב ארגמן לא יודע להתנסח מול עיתונאים, אבל על כל מה שקורה בשב"כ, האחריות היא של נתניהו. נתניהו הביא את ארגמן ומינה אותו, ראש הממשלה ממונה על שב"כ. זה לא עניין של לספר או לא לספר, זאת פשוט שגיאה. אני חושב שזאת הייתה פליטת פה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר