ביסוס הברית האזורית: סער יטוס לפגישה משולשת עם עמיתיו מיוון וקפריסין

שר החוץ נוסע לרצף פגישות כחלק מהברית האסטרטגית בין המדינות • המפגש עם מקביליו יקדם שיתוף פעולה בתחומים של אנרגיה, כלכלה וביטחון • השר סער צפוי גם להיפגש עם ראש ממשלת יוון ועם הקהילה היהודית באתונה

מסר לתורכיה? שר החוץ גדעון סער בנאום בוועידת מינכן לביטחון (ארכיון). צילום: AFP

שר החוץ גדעון סער ימריא היום (חמישי) ליוון לפגישה משולשת עם עמיתיו מיוון וקפריסין - זאת כחלק מהברית האזורית-אסטרטגית בין שלוש המדינות.

הברית ההלנית, שהוקמה ב-2016, מבוססת על שותפות אסטרטגית אזורית ומכילה אינטרסים משותפים בתחומי האנרגיה, הכלכלה והביטחון הלאומי. המפגש הקרוב באתונה מהווה חידוש נוסף לשיתוף פעולה זה.

במהלך ביקורו, סער צפוי גם לקיים פגישות עם ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס (ארכיון), צילום: אי.פי.איי

הברית בין ישראל, יוון וקפריסין מאפשרת להרחיב את הקשרים האסטרטגיים, המדיניים והביטחוניים, מעבר לקשרים הבילטרליים שהיו קיימים קודם לכן. לאורך השנים, הברית האזורית הפכה למרכז כובד משמעותי באזור, ובכך סייעה למדינות שלושת הצדדים לחזק את מעמדן האזורי.

הפגישה המשולשת תיערך לפני פגישת ראשי הממשלות של המדינות, אשר צפויה להתקיים בישראל בסוף החודש. במהלך ביקורו ביוון, שר החוץ סער צפוי גם לקיים פגישות עם ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, ולקיים פגישות בילטרליות עם שרי החוץ היווני והקפריסאי. בנוסף לכך, סער ייפגש גם עם הקהילה היהודית המקומית של אתונה ויוון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר