גורם מדיני אמר היום (רביעי) כי השליח האמריקני סטיב וויטקוף מעורב במגעים להצלת העסקה, זאת במקביל לפעילותו בימים האחרונים בגזרה נוספת – שחרור האזרח האמריקני שהוחזק בידי רוסיה.
על רקע המשבר: משלחת חמאס בראשות ח'ליל אל-חיה הגיעה לקהיר והחלה בפגישות עם בכירים מצרים. לפי חמאס, המשלחת עוקבת אחר יישום הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים באמצעות ועדות טכניות והמתווכים.
עוד נודע ל"ישראל היום" כי המטרה הישראלית כרגע היא להציל את שלב א' של העסקה, ולקבל בימים הקרובים את תשעת החטופים האזרחים החיים מבין ה-17 של שלב א', ולאו דווקא מדי שבת כפי שהיה נהוג עד כה.
חשוב להוסיף שהקדמת פעימה כבר התרחשה עם שחרורה של ארבל יהודה, שבוצעה בחמישי.
כזכור, במהלך משפטו היום ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה לשופטים ואמר: "כבודכם אני בשעה 14:00 חייב לקיים התייעצות דחופה עם שר הביטחון, אני מעריך רבע שעה".
בישראל הודיעו אמש, בסיומו של ערב מרובה הודעות מבלבלות, כי "ראש הממשלה נתניהו והקבינט נצמדים להודעת נשיא ארה״ב טראמפ בעניין שחרור החטופים. דהיינו - שכולם ייצאו בשבת
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו