נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס היום (בין שני לשלישי) למצב החטופים בעזה ואמר כי אם כולם לא ישוחררו עד שבת בשעה 12 בצהריים, יש לבטל את הפסקת האש ולתת ל"כל הגיהנום להשתולל". לדבריו, "אם כולם לא משתחררים – בלי טפטופים, לא אחד, שניים או שלושה – אז לאחר מכן שכל הגיהנום יתפוצץ".
במהלך פגישה עם עיתונאים, ובעת שחתם על צווים נשיאותיים, טראמפ התייחס למצבם של החטופים שחזרו, והשווה זאת לזוועות השואה. "זה נראה כמו משהו משנות ה-30, זה נורא. אחד מהם היה אדם צעיר, חתיך, ועכשיו אי אפשר לזהות אותו. האנשים האלו נפגעו לגמרי, נפשית ופיזית", אמר. לדבריו, חמאס משחרר את החטופים שנראים במצב הכי טוב, אך גם הם פגועים קשות. "חמאס רואה את זה ואומר לעצמו שזה לא ישתפר, כי הם שולחים את הכי טוב שיש להם, ויש עוד שצריך לשחרר – והם לא יכולים, כי הם יראו ממש רע".
טראמפ: אם החטופים לא יחזרו על שבת בצהרים - לבטל את הפסקת האש
טראמפ הוסיף כי לדעתו "הרבה מהחטופים כבר מתים" ותיאר עדות של חטוף שלטענתו חמאס סיפר לו כי משפחתו נהרגה – וצחק עליו. "אנחנו רוצים את כולם בחזרה", הבהיר, אך הדגיש שישראל היא שתחליט כיצד לפעול.
"ירדן תיקח פליטים, כולם ירצו לעזוב"
טראמפ טען כי רבים מהפלשתינים בעזה "היו רוצים לעזוב אם הייתה להם אלטרנטיבה" וציין כי שוחח עם מנהיגי האזור בעניין זה. לדבריו, חלק מהמנהיגים אף מוכנים להקצות שטח לפליטים הפלשתינים. "אם היינו יכולים לבנות להם מקום טוב לחיות בו – העזתים יסכימו".
בהתייחסות למפגשו עם מלך ירדן, אמר טראמפ כי הוא מאמין שירדן תסכים לקבל פליטים פלשתינים. "הם כולם יעזבו ברגע שיהיה להם מקום טוב ובטוח, זה גיהנום שם, אתם תראו שכולם יעזבו". עוד הוסיף טראמפ, כי הוא שוקל לעכב סיוע למצרים וירדן, אם לא יסכימו לקלוט פליטים.
"חמאס יגלה למה אני מתכוון"
טראמפ הדגיש כי חמאס צפוי לשלם מחיר כבד אם לא ישחרר את כל החטופים עד המועד שקבע. "הם יגלו למה אני מתכוון. הם אנשים חולים. יום שבת ב-12". בנוסף, כשנשאל על עתיד יהודה ושומרון, אמר כי אין לו תוכניות מיוחדות לגבי האזור.
בכיר בחמאס ענה הבוקר לאיום של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואמר לסוכנות רויטרס כי "עליו לזכור שיש הסכם שחייב להיות מכובד על ידי שני הצדדים, זאת הדרך היחידה להחזיר את החטופים. השפה של האיומים היא חסרת ערך ורק מסבכת את הדברים".
דבריו של טראמפ מגיעים לאחר שדובר חמאס, אבו עוביידה, הצהיר כי שחרור החטופים יותנה בפיצוי ישראלי על "הפרות" הסכם הפסקת האש. בישראל דחו את הדברים וטענו כי מדובר בניסיון להפעיל לחץ למען הכנסת אספקה נוספת לרצועה. בעקבות ההצהרה, ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערכת מצב בהשתתפות שר הביטחון וראשי הסיעות.
בהתאם לכך, צה"ל הודיע כי בהתאם להערכת המצב, הוחלט על העלאת הכוננות בגזרת פיקוד הדרום, כולל עוצר יציאות לכוחות הלוחמים ולמערכים המבצעיים. כמו כן, הוחלט על תגבור כוחות משמעותי למשימות הגנה במרחב, במטרה לחזק את ההיערכות לתרחישים שונים.
הסנאטור טום קוטון כתב בחשבון הטוויטר שלו, כי חמאס הוא ארגון טרור אכזרי ששוחט ומרעיב לא רק ישראלים, אלא גם אמריקנים. הוא הוסיף כי הנשיא טראמפ צודק בדרישתו לשחרור החטופים והבהיר שארה"ב תתמוך בישראל באופן מלא אם העסקה תיכשל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו