ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע הלילה (בין רביעי לחמישי שעון ישראל) תמיכה מלאה ופומבית בתכנית הנשיא דונלד טראמפ להעברת תושבי עזה למדינות אחרות. "פינוי מרצון של עזה הוא רעיון מצוין", אמר במהלך ראיון שקיים ברשת "פוקס ניוז האמריקנית.
"הרעיון לאפשר לעזתים שרוצים לעזוב, לעזוב. מה רע בזה? הם יכולים לעזוב, הם יכולים לחזור, הם יכולים לעבור מקום ולחזור. אבל צריך לבנות את עזה מחדש", אמר נתניהו בראיון.
נתניהו הוסיף להתייחס להצעת הנשיא האמריקני שהוצגה אתמול במהלך פגישתם בבית הלבן ואמר כי הנשיא "לא התכוון לשלוח כוחות אמריקנים לחסל את חמאס. זו עבודה שלנו. הוא גם לא אמר שארה"ב תממן את זה זה אלא מדינות שכנות".
נתניהו אמר: "נמשיך עד להשגת ניצחון על אויבינו והשגת המטרות", ושב על דבריו לפיהם טראמפ הוא "החבר הכי טוב שהיה לישראל בבית הלבן".
בתשובה לשאלה האם כל החטופים החיים ישוחררו אמר: "אנחנו מחויבים להשגת כל מטרות המלחמה. שחררנו 70 אחוז מהחטופים החיים ואנחנו מחויבים להביא את כולם. לא אגיד אך נעשה את זה".
על איראן אמר: "אסור שיהיה לה נשק גרעיני וזה כל מה שאני יכול לומר בעניין. רוב מדינות ערב כבר לא רואות בישראל את האויב שלהן, אלא את איראן. כניסת טראמפ לבית הלבן נותנת דחיפה עצומה למי שלא רוצים שיהיה לאיראן נשק גרעיני".
"לרדוף אחרי שלום באמצעות כוח"
מוקדם יותר הערב נפגש נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני פיט הגסת' בפנטגון. זו הייתה הפגישה הראשונה של המזכיר הנכנס עם ראש מדינה זרה. השניים קיימו דיון מצומצם ולאחר מכן נועדו בארבע עיניים.
"המזכיר הדגיש את הקשר הבלתי ניתן לניתוק הקיים בין ארה"ב לישראל ושיבח את ישראל כבעלת ברית לדוגמה במזרח התיכון", נמסר מהפטנגון לאחר הפגישה. "הגסת' הדגיש כי ארצות הברית נותרה מחויבת ב-100 אחוז לביטחון ישראל".
המזכיר הדגיש כי ממשל טראמפ יתמוך בזכותה של ישראל להגן על עצמה, כאשר נתניהו שיבח את מחויבתו לספק לישראל את התחמושת הדרושה לה.
"הגסת' שיבח את נתניהו על הפעולות הצבאיות של ישראל שדרדרו באופן משמעותית את מצבן של איראן ושלוחותיה", נמסר בהודעה הרשמית. "שני המנהיגים הסכימו שאיראן נותרה איום על הביטחון האזורי והסכימו לעבוד מולה. השניים הסכימו כי ברית אזורית היא קריטית ליציבות במזרח התיכון. הגסת' הבהיר כי ארצות הברית תעמוד לצד ישראל על מנת לרדוף אחרי שלום באמצעות כוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו