דאגה בקרב בכירים בישראל מהלחצים המופעלים על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שלא לפעול צבאית נגד תשתית הגרעין של איראן בתקופה הקרובה. לקראת פגישת ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ הלילה (בין שלישי לרביעי, שעון ישראל) בבית הלבן, גורמים הנמצאים בקשר עם עמיתים אמריקנים אומרים כי חלק מהאישים המקורבים מאוד לנשיא טראמפ מסתייגים מפעולה צבאית כצעד פותח של הממשל מול איראן. כנגד זאת, הם ממליצים לטראמפ להחזיר את מדיניות "הלחץ המקסימלי" באמצעות עיצומים כלכליים על איראן לפחות לתקופה של מספר חודשים.
טראמפ עצמו אמר בחודשים האחרונים, גם בשיחות סגורות וגם בהתבטאויות פומביות, כי הוא מבין היטב את הסכנה החמורה הנשקפת מאיראן ומכוונתה להשיג נשק גרעיני. עם זאת, הוא לא התחייב כיצד בכוונתו לטפל בבעיה. בהזדמנויות רבות טראמפ אף אמר כי הוא מעוניין בסיום המלחמות בעולם. הבכירים בסביבתו המתנגדים לפעולה באיראן, משתמשים בטיעון הזה כדי לשכנע אותו לא להפעיל כרגע את הכוח הצבאי של ארה"ב נגד התשתית הגרעינית של איראן.
דברי הבכירים הישראלים נאמרים לקראת פגישת ראש הממשלה והנשיא האמריקני בבית הלבן. נתניהו יהיה המנהיג הזר הראשון לפגוש את טראמפ מאז חזר לבית הלבן, ואולם בניגוד למקובל הפגישה נדחתה ללילה על פי שעון ישראל. לאחר המפגש בחדר הסגלגל, השניים יערכו מסיבת עיתונאים משותפת בבית הלבן.
במרכז הפגישה בין השניים יעמוד הרצון גם ישראל וגם של האמריקנים להימנע מחידוש המלחמה, ובה בעת לסלק את חמאס מעזה. לאור ההתנגדות הערבית העזה לאפשר פינוי הומניטרי של האוכלוסייה מעזה, לא ברור האם ההצעה שהעלה טראמפ עדיין על הפרק. בד בבד בישראל עדיין מציעים את האפשרות של פינוי הנהגת חמאס מעזה למדינה שלישית, שמשמעותו היא הפסקת שלטון חמאס בעזה. על פי דברים שאמר בשבוע שעבר בארץ שליחו של טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, טראמפ אמור היה לצפות בסרטון הזוועות לפני הפגישה עם נתניהו, או במהלכה.
טראמפ עצמו אמר אתמול לעיתונאים בבית הלבן, כי אין ערובה שהפסקת האש תימשך ותחזיק מעמד לשלב הבא. מאוחר יותר אמש נפגש נתניהו עם השליח וויטקוף - פגישה שהתניעה רשמית את הדיונים על השלב הבא של עסקת החטופים, בהתאם להסכם עם חמאס שבו נאמר כי השיחות על השלב השני יתחילו ביום ה-16 ליישום שלב א' של העסקה.
בתוך כך, לשכת ראש הממשלה הודיעה אתמול כי נתניהו מאריך את ביקורו בארה"ב לשלושה ימים כך שימשך גם ביום שישי ושבת. "לאור הבקשות הרבות לפגישות של גורמים רשמיים בארצות-הברית עם ראש הממשלה נתניהו, ביקורו של ראש הממשלה יוארך עד למוצ״ש", נאמר בהודעה. משמעות הדבר שראש הממשלה ישוב לישראל ביום ראשון. מאז הקמת הממשלה הנוכחית, הן לפני המלחמה, הן במהלכה והן כעת, כל הביקורים של נתניהו בחו"ל כללו שהות בסופי השבוע - זאת בניגוד לנורמה שהוא עצמו ואנשי ציבור אחרים הנהיגו במשך שנים רבות, לפיה המנהיגים והפמליה שבים לארץ מיד לאחר סיום פגישות העבודה ההכרחיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו