גורמים מדיניים אמרו היום (רביעי) ל"ישראל היום" כי המגעים לעסקה לא מתנהלים כמצופה. לדברי הגורמים: "אנחנו לא קרובים לעסקה כפי שחשבנו, אך העובדה שהשיחות נמשכות היא סימן חיובי".
אחד מהנושאים בליבת הדיונים הוא כאמור סוגיית החטופים שישוחררו בעסקה. בעוד בחמאס לא מסכימים להגדרות הישראליות לחולים ופצועים מתחת לגיל 50, מתברר שגם סוגיית החיים והמתים עודנה לא ברורה. בעוד בישראל מתעקשים על מספר מינימלי של חטופים חיים, בחמאס מסרבים לאשר את מצבם של החטופים.
גם סוגיית התמורות נאמדת בישראל כחריגה מאוד וככזו שתגרור ביקורת ציבורית קשה בשל השפעותיה הביטחוניות המידיות. בין היתר, העובדה שישראל צפויה לאפשר חזרה של העזתים לצפון הרצועה - מה שיגרור באופן אוטומטי הזרמת סיוע הומניטרי ושיקום לאזורים סמוכים לשדרות שתושביה חזרו אליה.
בנוסף, על פי מקורות מצריים, נקבע כי ישראל תדלל כוחות באופן משמעותי בציר נצרים - אך בציר פילדלפי תישמר נוכחות ישראלית באופן קבוע כדי למנוע התבססות חמאס. בנוסף טוענים בישראל כי יישמר אזור חיץ רחב לאורך כל הגבול עם ישראל ברוחב שאינו קבוע שיבטיח את ביטחון התושבים בעוטף, אך עדיין, יש מי שחוששים לחזור למציאות שלפני 7 באוקטובר - אז גם התושבים וגם המחבלים בעזה ראו בעין בלתי מזוינת את היישובים הישראליים שעל הגבול.
סמוטריץ' אמר בשו״ת עם הגולשים: "ב-21 בינואר (לאחר כניסתו של טראמפ לתפקיד) הלחץ הצבאי בעזה יהיה יותר חזק. לא כניסה-יציאה, אלא תפיסת שטח. כן כיבוש, לא צריך לפחד מזה, עם לקיחת אחריות אזרחית, מהלך שיחנוק את החמצן של חמאס עד להפלתו מהשלטון. אנחנו נישאר בעזה עוד הרבה זמן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו