15 חודשים לאחר פרוץ המלחמה, ועל אף החלטת הקבינט למוטט את היכולות השלטוניות של חמאס, הארגון עדיין משלם משכורות קבועות לעובדיו. כך נודע ל"ישראל היום". מקורות ביטחוניים אישרו את המידע.
מקור ההכנסות העיקרי של חמאס הוא מכירת האספקה שנכנסת לעזה לתושבים. חמושי הארגון משתלטים על חלק ממשאיות האספקה, שתכולתן משולמת על ידי מדינות העולם וצה"ל משנע לרצועה. החמושים מוכרים את הסחורה לתושבים בעזה במחיר מופקע. בכסף שהם מקבלים בתמורה, משולמות המשכורות של פעילי חמאס שנותרו וכן מגויסים צעירים חדשים למלחמה בצה"ל.
"המכירות מהסיוע הבינלאומי הוא מקור ההכנסה הגדול ביותר של הארגון", אמר ל"ישראל היום" גורם ביטחוני בכיר. הוא ציין כי סגירת ציר פילדלפי והפסקת הפעילות המסחרית הפרטית ברצועת עזה, חסמו שני צינורות הכנסה משמעותיים וגדולים של חמאס. ואולם, "חמאס עדיין מגייס משפחות באמצעות הכסף שנכנס מהסיוע".
מחכים לטראמפ
בישראל אין לפי שעה תכנית קונקרטית לצמצם את האספקה שנכנסת לעזה לאחר שטראמפ ייכנס לתפקידו ב-20 לינואר. בדרג המדיני קיימת הבנה עקרונית וכוונה לשנות את המדיניות הקיימת בעניין זה, ואולם לפי שעה היא לא תורגמה להיערכות מעשית.
כזכור, ישראל כ"ץ, שר הביטחון המשמש בתפקיד כיום, היה הדוחף המרכזי להטלת מצור על רצועת עזה בעקבות הטבח של חמאס בתחילת המלחמה. "במשך שנים סיפקנו לעזה חשמל, מים ודלקים. במקום להגיד תודה, שלחו אלפי חיות אדם לשחוט, לרצוח, לאנוס ולחטוף תינוקות, נשים וקשישים - לכן החלטנו להפסיק את הזרמת המים, החשמל והדלק וכעת תחנת הכח המקומית שלהם קרסה ואין חשמל בעזה. נמשיך להדק את המצור עד להסרת האיום החמאסי על ישראל והעולם. מה שהיה לא יהיה", הכריז כ"ץ ביום הרביעי למלחמה.
מדיניות המצור קרסה כבר בתחילת המלחמה בעקבות לחץ כבד מאוד של ממשל ביידן וחשש בישראל כי האמריקנים לא יעבירו תחמושת. ואולם, בצמרת המדינית של ישראל מאמינים כי לטראמפ, ששוב אמר אתמול כי "אם החטופים האלה לא חוזרים לפני שאני מושבע, כל הגיהינום ייפתח במזרח התיכון", לא יהיה אכפת אם האספקה לעזה תצומצם מאוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו