מקור מצרי בכיר מסר לערוץ הקטארי "אל-ערבי" כי קהיר עשויה לקבל נוכחות חלקית של כוחות ישראליים בציר פילדלפי במקרה של הפסקת אש. זאת, במטרה לקדם הסכם הפסקת אש בעזה, ולמרות הדרישה הפומבית של מצרים ליציאת כלל הכוחות של ישראל מהציר לאורך המלחמה.
עוד דווח ב"אל-ערבי" על אופטימיות זהירה בקהיר. עם זאת, כך נטען, במצרים הביעו חשש שישראל מנסה להרוויח זמן עד שהנשיא האמריקני הנבחר דונלד טראמפ ייכנס לבית הלבן ב-20 בינואר.
על רקע דברים אלה, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר היום (שני) במסיבת עיתונאים כי ארה"ב רוצה להגיע להסכם הפסקת אש בעזה ושחרור חטופים בשבועיים הקרובים, שנותרו לממשל ביידן היוצא. נוסף על כך, דווח כי סבב המשא ומתן הטכני שהתקיים ביום שישי הצליח לגשר על חלק מהפערים בין הצדדים.
בה בעת, משלחת פלשתינית הגיעה לקהיר כדי לדון עם בכירים מצרים בסוגיית ועדת הניהול של עזה ביום שאחרי המלחמה. בכיר פלשתיני אמר לתקשורת הסעודית כי המשלחת הגיעה לדיונים בתיק ועדת ניהול עזה ובתיקים הקשורים אליה. לדבריו, אבו מאזן מקבל את ההצעה המצרית להקמת ועדת ניהול אחרי המלחמה, אבל דורש שהיא תהיה חלק בלתי נפרד מהממשלה הפלשתינית ותהיה כפופה אליה.
המקור הוסיף כי ברשות הפלשתינית מעריכים את ההצעה המצרית, אבל חוששים מהרכב ועדה שישמש כאמצעי הפרדה קבוע בין רצועת עזה לשטחיה ביהודה ושומרון. במקביל, הגיעה לקהיר משלחת חמאס כדי לדון בנושא הוועדה ולהיפגש עם בכירי המודיעין המצרי. לפי דיווחים ערביים, מצרים הפעילה לחץ ביומיים האחרונים כדי להביא להסכמות בין הצדדים.
בתוך כך, השליח האמריקני עמוס הוכשטיין נועד עם מפקד הצבא הלבנוני ג'וזף עאון בלשכתו באזור ביירות. במפגש השתתפו שגרירת ארה"ב בביירות, ליסה ג'ונסון, והגנרל האמריקני, ג'ספר ג'פרס, יו"ר ועדת הפיקוח. הצדדים דנו במנגנוני היישום של הסכם הפסקת האש. במקביל לכך, בתקשורת הלבנונית פורסמו תיעודים של כניסת כוח צבא לבנון לעיירה א-נאקורה בדרום-מערב לבנון. זאת, לאחר שדווח כי צה"ל נסוג מאזור זה על רקע ישיבה של ועדת הפיקוח על הסכם הפסקת האש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו