יועץ הביטחון הלאומי של הבית הלבן, ג'ייק סאליבן, הציג לנשיא ביידן אפשרויות לתקיפה אמריקנית פוטנציאלית על מתקני הגרעין של איראן - זאת במידה וטהרן תתקדם לעבר נשק גרעיני לפני ה-20 בינואר.
לפי מידע שהגיע ל"ישראל היום", בממשל ביידן שקלו לתקוף את איראן גם בגלל המצוקה המבצעית אליה נקלעה אחרי התקיפה הישראלית באוקטובר, וגם בגלל כניסתו הצפויה של טראמפ לבית הלבן. אחד מבכירי הממשל טען בדיונים כי טראמפ ממילא יתקוף באיראן, ואם כך מוטב כבר שביידן יעשה ויקטוף את התהילה. בבית הלבן לא הגיבו לפניית ישראל היום בנדון.
White House national security adviser Jake Sullivan presented President Biden with options for a potential U.S. attack on #Iran's nuclear facilities if the Iranians move towards a nuclear weapon before Jan. 20. https://t.co/PSp1diTyNk
— Jason Brodsky (@JasonMBrodsky) January 2, 2025
משיחות עם שורה של גורמים בצמרת הביטחון הלאומי של ישראל עולה כי בארץ מבינים היטב שההישגים שחוללה תקיפת ישראל באיראן בחודש אוקטובר, יחד עם הגב המדיני של טראמפ, יוצרים נסיבות נוחות במיוחד להסרת האיום של גרעין איראני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו