בעקבות משרד הפנים הצרפתי: משחק המחשב שמזמין להיות מחבל פלשתיני הורד מהרשת

חדירה לבסיס באמצעות מצנחים, חיילים לבושים בחיתולים והריגת אזרחים • משחק המחשב המאפשר למשתמשים לשחק כמחבל פלשתיני שחודר למתחם צבאי בישראל - נחסם • שר הפנים הצרפתי: "מהלל טרור ומאדיר את מתקפות שבעה באוקטובר" • אזהרת טריגר

התמונה הראשית של "פורסן אל אקצן" לוקחת השראה משבעה באוקטובר: משחק מחשב שמעודד טרור נחסם. צילום: .

שר הפנים הצרפתי, ברונו רטאיו שיתף בחשבון הטוויטר שלו היום (חמישי) גינוי חריף על משחק המחשב "פורסן אל אקצא", אשר מאפשר למשתמשים לשחק כמחבל פלשתיני שחודר למתחם צבאי ישראלי, ומטרתו להרוג חיילים ישראלים, וחסם את קישור ההורדה למשחק - בהתערבות משרד הפנים הצרפתי. "לא נעבור על זה בשתיקה" כתב.

גרסת שבעה באוקטובר

בגרסה החדשה, שעודכנה לאחר מתקפת 7 באוקטובר, נוספו סצנות המתארות את פעולות הטרור של שבעה באוקטובר - חדירה לבסיס באמצעות מצנחים, וחיילים לבושים בחיתולים ועליהם מגן דוד, חדירה למתחמים אזרחיים, הריגת אזרחים, לקיחת בני ערובה - וכל זה מנקודת מהבט של המחבל הפלשתיני. אמנם לא מופיעה המילה "חמאס" במפורש, אך דמויות השחקן ובני בריתו עוטים כעת לראשם סרטים ירוקים המזוהים עם חמאס.

סרטון הפרסומת של המשחק המעודכן מכיל סצנות קשות ומזעזעות: בסצנה אחת נראה מחבל חמאס יורה בעורפה של חיילת ישראלית בעודה רוכנת על ברכיה. בחלק אחר מוצגים מחבלים המובילים חיילים ישראלים למכונית כשידיהם מורמות באוויר. סרטון פרסומת נוסף מציג חיילים הרוקדים בעודם לובשים חיתולים ועליהם מגני דוד, תוך שילוב תמונתו של דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי.

לדבריו, משחק המחשב "מהלל טרור"

שר הפנים הצרפתי, ברונו רטאיו, הגיב בטוויטר וחסם את קישור ההורדה של המשחק, בטענה שהוא "מהלל טרור ומאדיר את מתקפות שבעה באוקטובר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר