ג'וזף בורל, הנציג העליון למדיניות החוץ והביטחון של האיחוד האירופי, הודיע היום (רביעי) לשגרירי מדינות האיחוד כי בכוונתו לבקש מהם להשעות את "סעיף הדיאלוג הפוליטי" בין האיחוד לישראל וכן לאסור ייבוא סחורות מיהודה ושומרון למדינות האיחוד. זאת, על רקע מידע שהועבר לאיחוד על "הפרות של זכויות אדם המתבצעות כלפי הפלשתינים" על ידי כוחות צה"ל, המנוגדות להסכמים בין ישראל לאיחוד.
לדברי גורם דיפלומטי באיחוד, סוכנויות וארגוני זכויות אדם עצמאיים בינלאומיים העבירו מידע מוצק על המתרחש בשטח, וכעת יש צורך לקיים דיון במועצת שרי החוץ של האיחוד הקרובה על האפשרות להשעות את הדיאלוג הפוליטי עם ישראל.
חשבו לציין שיהיו מדינות שיתנגדו ויטילו וטו על ההצעה של בורל ובמקרה כזה הוא הוא לא יוכל להעביר את השעיית הדיאלוג הפוליטי מפני שהחלטות כאלה חייבות להתקבל בהסכמת כל 27 מדינות האיחוד.
המדינות שצפויות להתנגד הן: הונגריה, איטליה, אוסטריה, יוון, דנמרק, צ'כיה, והולנד.
את המכתב פותח בורל כך: "הצעתי למדינות החברות באיחוד האירופי להטיל איסור על יבוא מהתנחלויות בלתי חוקיות ולהשעות את הדיאלוג הפוליטי עם ישראל".
ועדוד כותב: "כששר הביטחון הקודם של ישראל, גנץ, אמר ב-9 באוקטובר 2023 שעזה תיוותר 'ללא מזון, חשמל או מים', כי ישראל נלחמת ב'חיות אדם' ותפעל בהתאם, התחננו שישראל לא תיסחף לתוך זעמה".
כמו כן, מוסיף שר החוץ של האיחוד שהאירופי במכתבו כי "לאחר מספר שבועות, בכירים ישראלים החלו לדבר על 'נכבה חדשה', ההתנתקות של 700 אלף פלסטינים מה שהפך להיות ישראל בשנת 1948".
לסיום מסביר בורל את ההחלטה שלו להצעה לאסור כניסת סחורות מישראל למדינות האיחוד האירופי.
"אי הציות הנרחב לחוק ההומניטרי הבינלאומי על ידי כל הצדדים הלוחמים במזרח התיכון, כולל ישראל, הופך את האיחוד האירופי, שנבנה על שלטון החוק להגנה על החלשים מפני החזקים, למעין קיומי. לכן הצעתי להטיל איסור על יבוא מוצרים מההתנחלויות הבלתי חוקיות, בהתבסס על חוות הדעת האחרונה של בית הדין הבינלאומי לצדק, בדומה לאיסור הקיים על מוצרים מהשטחים הכבושים באוקראינה - כי אי-משוא פנים הוא עיקרון המהימנות של אירופה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו