יועצו של ביידן למשפחות חטופים: "הימים הקרובים יהיו קריטיים"

המשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחמאס עומד בפני משבר לאחר איתור גופות החטופים בעזה, כך דווח ב-CNN • סאליבן הדגיש בפגישה עם משפחות החטופים את המאמץ הדיפלומטי המתמשך בכל הרמות הגבוהות • ביידן וסגניתו צפויים להיפגש היום בחדר המצב בבית הלבן עם צוות המשא ומתן האמריקני

מיצג גופות החטופים בת"א, אתמול. צילום: AFP

המשא ומתן להפסקת אש ושחרור חטופים בין ישראל לחמאס נכנס למשבר עמוק בעקבות איתור גופותיהם של ששת החטופים, כך דווח היום (שני) ב-CNN. היועץ לביטחון לאומי בארה"ב, ג'ייק סאליבן, הודיע כי הימים הקרובים יהיו קריטיים בניסיונות להביא להסכם שישחרר את יתר החטופים שעדיין מוחזקים בעזה.

בהודעה שפרסמו משפחות החטופים האמריקנים לאחר פגישה וירטואלית עם סאליבן אתמול, נאמר כי הממשל האמריקני יעבוד ללא הפסקה להשגת עסקה שתוביל לשחרור יתר החטופים.

ראש הממשלה נתניהו עם היועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, צילום: קובי גדעון /לע"מ

על פי ה-CNN, בארה"ב הבהירו כי למרות המורכבות שהוסיפה הידיעה על רציחתם של ששת החטופים, השיחות לא יישברו אלא יואצו.  על פי הדיווחים, שני סבבים של משא ומתן פרונטלי שהתקיימו במצרים ובקטאר הסתיימו, אך השיחות נמשכות בערוצים אחרים.

סאליבן הדגיש בפגישה עם משפחות החטופים את המאמץ הדיפלומטי המתמשך בכל הרמות הגבוהות של הממשל האמריקני כדי לקדם את העסקה.

הרש גולדברג, עדן ירושלמי, כרמל גת, אלמוג סרוסי, אלכס לבנוב ואורי דנינו, צילום: ללא קרדיט

עוד דווח ב-CNN, כי בקרב האמריקנים יש תחושת תסכול מכך שראש הממשלה נתניהו נתפס כמי שמקשה על השגת העסקה, מה שהוביל לשיחות מתוחות בינו לבין ביידן. אך בסוף השבוע, אף אחד מבכירי הממשל האמריקני לא לחץ ישירות על נתניהו להגיע להסכם, שכן הממשל מודע לכך שהלחץ יגיע מתוך ישראל עצמה.

נתניהו בכנסת (ארכיון), צילום: אי.פי

ביידן וסגניתו קמלה האריס, צפויים לפגוש היום את צוות המשא ומתן האמריקני בחדר המצב, כך הודיע הבית הלבן.

שלושה מהחטופים שנרצחו, עדן ירושלמי, כרמל גת והרש גולדברג-פולין, היו אמורים להשתחרר במסגרת השלב הראשון של הסכם להפסקת אש, כך לפי גורמים ישראליים ואמריקניים. כעת, על הנושאים ונותנים יהיה לשוב ולדון על רשימת החטופים שישוחררו בשלב הראשון של העסקה.

יפגשו היום עם הצוות משא ומתן, ביידן והאריס, צילום: רויטרס

לאחר איתור הגופות, הביע ביידן תקווה לעסקה להפסקת אש, ואמר כי המגעים היו "על סף הסכם" ושהגיע הזמן לסיים את המלחמה. "אנחנו מאמינים שנוכל לסגור את העסקה, כל הצדדים הסכימו על העקרונות," אמר ביידן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר