בלינקן: איראן נמצאת במרחק שבוע או שבועיים מהשגת חומר בקיע לייצור נשק גרעיני

מזכיר המדינה האמריקני מביע פסימיות לגבי הסיכויים לרפורמות באיראן, למרות בחירת מועמד מתון יותר • הוא מציין כי המנהיג העליון הוא זה שמחליט בסופו של דבר • בלינק מותח ביקורת על ממשל טראמפ שנסוג מהסכם הגרעין "איראן התקדמה משמעותית"

בלינקן נוחת בארץ. צילום: רויטרס

מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, מסר היום (שישי) כי איראן קרובה להפקת מספיק חומר בקיע לנשק גרעיני, כשתהליך זה עשוי להימשך בין שבוע לשבועיים. בלינקן מדגיש את החשיבות של מניעת איראן מהשגת נשק גרעיני, אך מציין כי הממשל האמריקני עדיין מעדיף את הדרך הדיפלומטית.

נשיא איראן הנבחר, צילום: AFP

בלינקן השתתף בפורום הביטחון באספן והביע פסימיות לגבי הסיכויים לרפורמות באיראן, למרות בחירת מועמד מתון יותר לנשיאות. לדבריו, המנהיג העליון של איראן הוא זה שמחליט בסופו של דבר את המדיניות והכיוון של המדינה.

בלינקן מתח ביקורת על ממשל טראמפ שנסוג מהסכם הגרעין עם איראן ואמר: "כאשר הממשל הזה נכנס לתפקיד, ניסינו שוב לקדם דיפלומטיה גרעינית עם איראן, כי אם נוכל לפחות להוריד את הסיכון של איראן עם נשק גרעיני, זה דבר טוב באופן מובנה." הוא ציין כי תחת ממשל טראמפ, איראן התקדמה משמעותית והפכה להיות קרובה מאי פעם להפקת חומר בקיע לנשק גרעיני.

צנטריפוגות איראניות (ארכיון), צילום: רויטרס

בלינקן הבהיר כי ארצות הברית לא תאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, אך עדיין מעדיפה את הדרך הדיפלומטית למנוע זאת. "מה שאנחנו צריכים לראות, אם איראן רצינית לגבי ההתחייבויות שלה, זה שהיא תפסיק את הפעילות שלה בתחום הגרעין," אמר.

בנוסף, בלינקן הדגיש כי ארצות הברית ממשיכה להטיל לחץ מרבי על איראן, והטילה יותר מ-600 סנקציות על אנשים וישויות איראניות. "לא הסרנו אף סנקציה אחת," הוא הבהיר, והוסיף כי הלחץ הכלכלי והמדיני נמשך במלואו.

ח"כ ויו"ר מפלגת ישראל ביתנו הגיב: "החלטת הכנסת צאת לפגרה מנותקת מהמציאות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר