מול איום הגרעין האיראני ומלחמה בלבנון שצפויה לגרור את התערבותם - אין זמן לפוליטיקה

לפי הערכות, איראן עשויה לנצל את הרגעים האלו כדי לפרוץ קדימה להשגת נשק גרעיני • אנחנו נמצאים בשלב קריטי במערכה, שלפי התחזיות תהפוך למשולבת - חיזבאללה והאיראנים גם יחד • זו לא העת לתצוגת תכלית לבייס של ראש ממשלה במצוקה פוליטית, או לכיפוף זרועות אל מול ממשל דמוקרטי במצוקה פוליטית בזמן בחירות

ברור ברצונו להשמיד את ישראל, חמינאי. צילום: רויטרס

ששת החודשים הקרובים קריטיים מבחינת היכולת של איראן לצעוד לפצצה גרעינית, כך טוענים גורמים המכירים את הערכות המודיעין בישראל.

לפי הערכות, איראן עשויה לנצל את הרגעים האלו של חוסר הקשב של הבית הלבן לפני הבחירות בארה"ב ואת הרצון של הממשל הדמוקרטי בשקט במזרח התיכון כדי להיבחר מחדש - כדי לפרוץ קדימה להשגת נשק גרעיני.

ראש סבא"א, רפאל גרוסי, מתבטא בעד הסכם גרעין עם איראן (27.05.24) // רויטרס

השבוע צייץ מנהיג איראן האייתוללה עלי חמינאי כמה נבואות זעם ברשת החברתית X על השמדת ישראל, בו בזמן שבאגף האחורי במדינתו נערכות הכנות אחרונות לפריצה לגרעין כאשר יינתן האות. השר לשעבר גדעון סער לקח על עצמו להיות המתריע בשער, אל מול מריבות היהודים בקואליציה ובאופוזיציה: "היהודים? הם ימשיכו לריב ביניהם ולהתעסק בשטויות כשהכתובת על הקיר, כבעבר".

התזכורת מרפררת אל שנות ה־30 של המאה הקודמת. גם אז כל ההתרעות נשמעו בזמן, אך היהודים התעלמו. זאת לא היתה התצפיתנית ואלה לא היו חמאס, איראן וחיזבאללה, אבל הפתולוגיה זהה.

איראן מרחיבה את פעילותה הגרעינית. צנטריפוגות איראניות, צילום: רויטרס

גן הווכחנות מעביר אותנו על דעתנו מדי דור, אבל מה יאמרו להגנתם מי שהיום בדרג המדיני והצבאי, רואים את הערכות המודיעין, את היכולות של חיזבאללה והמוכנות ליום פקודה? אל מול ההיערכות האיראנית לא מספיק רק לשמוע את האזהרות אלא גם לצמצם פערים במהירות מול הגורם היחידי שיכול להרתיע את איראן - ארה"ב.

נתניהו יצא שלשום לעימות חזיתי ומתוקשר מול ארה"ב: הנשק שמתעכב מלהגיע עשוי להיות קריטי לרגע שתיפתח המלחמה בלבנון, ובממשל ביידן "בוחנים" אותו כבר יותר מדי שבועות. אך נדמה שזה מסוג המשברים שעדיף היה להצניע בשלב כה קריטי במערכה שלפי ההערכות תהפוך למשולבת - חיזבאללה ואיראן גם יחד. כלפי חוץ, אל מול המבקשים להשמידנו, ישראל וארה"ב נדרשות להציג חזית בלתי נפרדת.

משלוח נשק אמריקני,

לא כי אין ויכוחים, ולא כי אנשיו של ביידן לא מקשים עלינו אל מול חמאס וכעת גם מול חיזבאללה. הגיבוי שכל כך נדרש עכשיו למדינת היהודים מגיע במנות קצובות ו"נבחנות". אך אל מול האיום שנמצא לפתחנו, כלומר מלחמה בלבנון שתגרור התערבות איראנית, להצגת חזית אחידה ישראלית־אמריקנית ערך רב. ולא רק להצגה - אלא למעשים.

שריפות בצפון לאחר ירי חיזבאללה (ארכיון), צילום: דוד כהן, ג'יני

בארה"ב נחתו אתמול השר רון דרמר וראש המל"ל צחי הנגבי - הם הגיעו לוושינגטון כדי לדון בין היתר בסוגיית התחמושת, אבל גם בסוגיה שלא עלתה מספיק על שולחן מקבלי ההחלטות בשל המלחמה בעזה: הגרעין האיראני. זה לא הזמן לתצוגת תכלית לבייס של ראש ממשלה במצוקה פוליטית, או לכיפוף זרועות אל מול ממשל דמוקרטי במצוקה פוליטית בזמן בחירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר