התרגיל המלוכלך של התובע: פרטים חדשים על בקשת צווי המעצר

בישראל היו בקשר עם התובע ואף תיאמו עימו משלחת שהייתה אמורה לנחות בישראל • התובע מטעמו שלח את ההודעה המוקלטת על בקשת צווי המעצר • בכיר אמריקני הגיב: "נאמר לנו שיהיו דיונים עם ישראל לפני ביצוע פעולות כלשהן" • נתניהו בתגובה תקף: ״הצו האבסורדי והשקרי של התובע בהאג מכוון נגד מדינת ישראל כולה"

נתניהו על האג: "צו אבסורדי ושקרי" קרדיט: איתי בית-און / לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל / לע״מ

 מידע חדש בנוגע להצהרת התובע היום על הצווים: בישראל היו בקשר עם התובע ואף תיאמו משלחת שאמורה הייתה לנחות בארץ היום (שני)  בכדי לבחון מקרוב את התנהלות ישראל בטרם החלטה על צווים. במקום זה, בישראל צפו בהודעה המוקלטת מטעמו של התובע ללא התרעה מוקדמת. ביראל מתקשים  לתאר כי הייתה כאן פעולה בתום לב. 

ארה"ב מגבה ואף מחזקת את הטענה כי בית הדין הוליך שולל את ישראל: "צוות התובע היה אמור לנחות היום בישראל כדי לתאם את הביקור. לישראל הודיעו שהם לא עלו על הטיסה שלהם בערך באותו זמן שבו עלה התובע לטלוויזיה בכבלים להכריז על האישומים. נסיבות אלו ואחרות מעמידות בספק את הלגיטימיות והאמינות של חקירה זו", נאמר בהודעת מחלקת המדינה.

ראש הממשלה נתניהו ומזכיר המדינה ואנתוני בלינקן, צילום: חיים צח /לע"מ

ראש הממשלה נתניהו הגיב לצווי המעצר: ״הצו האבסורדי והשקרי של התובע בהאג לא מכוון רק נגד ראש ממשלת ישראל ונגד שר הביטחון - הוא מכוון נגד מדינת ישראל כולה. הוא מכוון נגד חיילי צה״ל, שנלחמים בגבורה עילאית במרצחי החמאס השפלים, שתקפו אותנו באכזריות נוראה ב-7 באוקטובר. התובע בהאג, באיזו חוצפה אתה מעז להשוות בין מפלצות החמאס לחיילי צה״ל, הצבא המוסרי ביותר בעולם?! באיזו חוצפה אתה משווה בין החמאס שרצח, שרף, ביתר, ערף, אנס וחטף את אחינו ואחיותינו, לבין חיילי צה״ל שנלחמים מלחמה צודקת שאין כמוה במוסריות שאין דומה לה".

התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, כרים חאן, צילום: איי.אף.פי

נתניהו המשיך: כראש ממשלת ישראל, אני דוחה בשאט נפש את ההשוואה של התובע בהאג בין ישראל הדמוקרטית לבין רבי-המרצחים של החמאס. זהו עיוות מוחלט של המציאות. כך בדיוק נראית האנטישמיות החדשה, היא עברה מהקמפוסים במערב לבית המשפט בהאג".

הבעיה היא ממש לא רק של ישראל אלא מבחן לעולם החופשי כולו, צילום: Getty-Images-אריאל-חרמוני,-משרד-הביטחון-חיים-גולדברג.פלאש90

הסנטור לינדזי גרהם אמר גם הוא מוקדם יותר היום כי "נאמר לנו שיהיו דיונים עם ישראל לפני ביצוע פעולות כלשהן. הדגשנו כי יש ליישם במקרה זה את עקרון ה"משלימות". ההשלמה מחייבת את ה-ICC לתת למערכת המשפטית של המדינה המדוברת אפשרות לפעול תחילה לפני כל פעולה שננקטת על ידי בית המשפט". גרהם ציין עוד כי "הצוות של התובע חאן היה אמור להיות היום בישראל כדי לארגן פגישה לשבוע הבא עם הפרקליטות. נאמר לי מעובדי ה-ICC כי ככל הנראה החקירה תימשך חודשים ולא שבועות, וכי תהיה התייעצות משמעותית עם מדינת ישראל. במקום שה-ICC יעקוב אחר התייעצויות מתוכננות עם ישראל, הם הכריזו על צווים".

הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם, צילום: אי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר