עוד סבב: בריטניה מטילה סנקציות על "להב"ה" וארבעה מתיישבים נוספים

הממלכה מצטרפת לארה"ב בסנקציות כנגד הארגון שבראשו עומד בנצי גופשטיין, מקורבו של השר בן גביר • הבריטים הכריזו על הגבלות נגד פעילי הימין הקיצוני נעם פדרמן, נריה בן פזי, עדן לוי ואלישע ירד • משרד החוץ הבריטי מסר כי "לא יהסס לנקוט פעולות נוספות" אם הרשויות בישראל לא יפעלו בסוגיה

פלשתינים על תקיפות המתיישבים: "בתים ורכבים נשרפו, צאן נלקח" (ארכיון) // רויטרס

בריטניה מצטרפת לאיחד האירופי ומטילה סנקציות כנגד ארגון להב"ה בראשו עומד בנצי גופשטיין, מקורבו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. על גופשטיין עצמו הוטלו כבר סנקציות על ידי האמריקנים.

באותה הודעה, הכריזו הבריטים על סנקציות כנגד ארבעה פעילי ימין קיצוני נוספים ונוער הגבעות. משרד החוץ הבריטי אמר כי "לא יהסס לנקוט פעולות נוספות" אם הרשויות הישראליות לא יפעלו בנושא ו"יתנו מענה לצורך להגן על אזרחים פלשתינים חפים מפשע".

אלישע ירד (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

בין הפעילים שהוטלו עליהם סנקציות: נעם פדרמן, בעבר הדובר של תנועת "כך", אלישע ירד, דובר לשעבר הח"כית לימור סון הר מלך, נריה בן פזי ועדן לוי. על רובם כבר הוטלו סקנציות במהלך החודשים האחרונים על ידי האיחוד האירופי או ארה"ב.

 
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר