מועצת הביטחון תצביע מחרתיים (שישי) על הפיכת הרשות הפלשתינית לחברה מלאה באו"ם. על פי ההערכות, לפחות שמונה מדינות יתמכו בבקשה הפלשתינית. אם יהיו תשעה תומכים - ישראל תידרש לווטו אמריקני.
רויטרס
כזכור, בסוף חודש מרץ האחרון החליטה ארה"ב שלא להטיל וטו על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם לקרוא להפסקת אש מיידית - ללא התניית שחרור החטופים הישראלים. ראש הממשלה נתניהו ביטל בקבות כך יציאה של משלחת ישראלית לוושינגטון.
משרד החוץ וגורמים בישראל עושים מאמצים למנוע רוב להחלטה הזו של האלג'יראים, מאחר שהצעה דומה תגיע למועצה ימים ספורים לאחר מכן על ידי הצרפתים. ארה"ב מאותת שלא תשמח להטיל וטו פעמיים, ולכן בישראל המאמץ הוא למנוע תמיכה בהצעה הראשונה ולשמור את הווטו האמריקאי להצעה הצרפתית.
מחר (חמישי) בשעה 10:00 מועצת הביטחון תתכנס לדיון פתוח מיוחד שיעסוק במזרח התיכון בו ישתתף המזכ״ל שיתדרך ושרי חוץ של איראן, האיחוד האירופי, ירדן, מלטה ושרי חוץ נוספים. שגריר ישראל לאו״ם גלעד ארדן ינאם בדיון. הוא צפוי לתקוף בחריפות את הבקשה הפלשתינית ואת העיסוק של המועצה בבקשה הפלשתינית שמהווה ״פרס עצום לטרור, שמוכיח שהמועצה פועלת בדיוק לפי התסריט שכתב עבורה סינוואר״. ההצבעה על הבקשה הפלשתינית צפויה להתקיים ביום שישי בשעה 15:00 שעון ניו יורק.
שגריר ישראל לאו״ם גלעד ארדן הגיב להצבעה הצפויה במועצת הביטחון על הכרה במדינה פלשתינית: ״מועצת הביטחון, שלא גינתה עד היום את טבח 7.10 ולא הקדישה אפילו דיון אחד (!) כדי לדון בשחרור החטופים ולקדם החלטות שיפעילו לחץ על החמאס לשחררם - משקיעה את זמנה בקידום הקמת מדינת טרור פלשתינית, בעיתוי שמהווה פרס ענק לטרור.
"כל מדינה שתצביע בעד הבקשה הפלשתינית - תוכיח שלנגד עיניה רק שיקולים פוליטיים זרים ולא שום שיקול ביטחוני או מוסרי. אם מועצת הביטחון תחליט להמליץ על חברות מלאה לרשות הפלשתינית, שמסיתה ומממנת טרור ואין לה כלל שליטה בשטחה - היא ראויה להיקרא 'מועצת הטרור' של האו״ם ולא 'מועצת הביטחון'.
בתוך כך ל"ישראל היום" נודע כי בפגישותיו היום עם רה"מ ושר החוץ כ"ץ, התחייב שר החוץ הבריטי דיוויד קמרון כי מדינתו תתנגד להצעה האלג'יראית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו