לאחר שצ'אק שומר, היהודי הראשון בתפקיד מנהיג הרוב בסנאט, שנחשב לתומך ישראל גדול, נשא אמש נאום חריג ותקף את נתניהו, ג'ו ביידן התייחס לכך היום (שישי), גיבה אותו וטען כי הוא "נשא נאום טוב". הנשיא האמריקני הסביר, במהלך פגישה עם ראש ממשלת אירלנד בבית הלבן: "שומר הביע דאגה רצינית, ששותפים אליה אמריקנים רבים".
מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר בביקורת על נתניהו // C-SPAN
שומר טען בנאומו כי נתניהו "איבד את הדרך", וקרא לבחירות בישראל בעקבות טבח 7 באוקטובר. עוד הוא הוסיף, כי הישראלים צריכים לבחור "מנהיגים טובים יותר, וכי זו תהיה "טעות חמורה" מצד ישראל לדחות את פתרון שתי המדינות. בנוסף, קרא למתווכים בין ישראל לבין חמאס לעשות כל שביכולתם כדי להשיג הסכם הפסקת אש, שחרור חטופים והכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה".
הוא הדגיש כי הישראלים "מבינים יותר מכולם כי ישראל לא תוכל להצליח כמנודה - נגד כל העולם". לטענתו, נתניהו הוא מכשול לשלום - "הקואליציה של נתניהו לא מתאימה יותר לצרכים של ישראל אחרי 7 באוקטובר", טען, והוסיף - נתניהו שם את עצמו בתוך קואליציית ימין קיצוני, ולכן הוא מרשה לעצמו "לספוג" את המספר הגבוה של אזרחים הרוגים בעזה - שגורר את התמיכה הבינלאומית בישראל לשפל היסטורי".
בליכוד תקפו: "ישראל היא לא רפובליקת בננות, אלא דמוקרטיה עצמאית וגאה שבחרה בראש הממשלה נתניהו. ראש הממשלה נתניהו מוביל מדיניות נחושה שנתמכת על ידי רוב עצום בעם. בניגוד לדבריו של שומר, הציבור הישראלי תומך בניצחון מוחלט על החמאס, דוחה כל תכתיב בינלאומי להקמת מדינת טרור פלשתינית, ומתנגד להחזרת הרשות הפלשתינית לעזה. מצופה מסנאטור שומר שיכבד את הממשלה הנבחרת של ישראל ולא יחתור תחתיה. זה נכון תמיד, וביתר שאת בזמן מלחמה".
גם במפלגה הרפובליקנית תקפו את שומר, וכינו את נאומו "גרוטסקי וחסר תקדים".
מאוחר יותר פרסם שומר הבהר וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "ארה"ב לא יכולה להכתיב את תוצאות הבחירות. זה נתון להחלטת הציבור הישראלי. כמדינה דמוקרטית, לישראל יש את הזכות לבחור את המנהיגים שלה. אבל הדבר החשוב הוא שלישראלים ניתנת בחירה. צריך לקיים דיון חדש לגבי העתיד״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו