יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, נפגש הערב (שני) עם סגנית הנשיא קמלה האריס. במהלך הפגישה דנו במצב ברפיח ובצורך בתוכנית הומניטרית לפני שישקלו מבצע צבאי באזור.
היום הגיע גנץ לבית הלבן שם נפגש כאמור עם האריס וייפגש בנוסף עם היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן. עם כניסתו לבית הלבן לקראת השיחות אמר "עם חברים צריך לדבר בגלוי, וזה מה שנעשה".
סמוטריץ': "גנץ הוא החוליה החלשה - משחק לידי ממשל ביידן" // ערוץ הכנסת
גנץ צפוי לומר לבכירים האמריקנים כי ניצחון ישראלי במלחמה מחייב את מיטוט מערכי חמאס בעיר רפיח. כמו כן, הוא מתכנן להבהיר את התנגדותו להכרה חד-צדדית של הממשל במדינה פלשתינית.
קודם לשיחות עם אנשי ביידן גנץ נועד עם מנהיגים יהודים. הם הביעו קורת רוח מהגעתו לבירה האמריקנית ותיארו את המצב הקשה של ההסברה הישראלית. עוד ציינו כי "המהלכים הישראליים המתוכננים, ובראשם פינוי רפיח, לא מובנים לדעת הקהל בארה"ב".
נוסף על בכירי הממשל, גנץ מתוכנן להיוועד עם מנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט, הסנטור מיץ׳ מקונל. יצוין כי גנץ הוא שיזם את נסיעתו לארה"ב. דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון קירבי, אמר כי "גנץ הוא שביקש את הפגישות בבית הלבן. אם חבר קבינט מלחמה רוצה לבוא ולדבר על המלחמה, הסיוע והחטופים - לא נחמיץ את ההזדמנות". מחר, יעצור בלונדון וייפגש שם עם בכירים בממשלתו של רישי סונאק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו