בתמיכת ישראל: מטוסים אמריקניים הצניחו היום (שבת) סיוע הומניטרי בדרום רצועת עזה, זאת בשיתוף פעולה בין צבא ארה"ב לירדן. גורמים מדיניים אישרו כי ישראל תומכת ביוזמה האמריקנית להצניח בעזה סיוע, כפי שתמכה ביוזמות דומות של ירדן והאמירתיים. גורם הוסיף: אין שום משבר מדיני.
מדובר בשלושה מטוסי הרקולס C-130, שהצניחו 66 משטחים ועליהם כ-38 אלף ארוחות מזון.
United States Central Command and Royal Jordanian Air Force Conduct Combined Airdrops of Humanitarian Aid Into Gaza
U.S. Central Command and the Royal Jordanian Air Force conducted a combined humanitarian assistance airdrop into Gaza on March 2, 2024, between 3:00 and 5:00 p.m.… pic.twitter.com/yiJoQTWeZW
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 2, 2024
במקביל, סוכנות הידיעות הירדנית הממלכתית דיווחה כי גם שני מטוסים של חיל האוויר הירדני סיוע הומניטרי למרכז ולדרום רצועת עזה.
על פי דיווח של צבא ארה"ב, האמריקנים "ממשיכים לשקוד על תוכניות" להצנחות סיוע נוספות בימים הקרובים.
"מצטרפים לחברינו בירדן"
הפעולה האמריקנית מגיעה אחרי שהנשיא ג'ו ביידן הבטיח אתמול (שישי) כי ״בימים הקרובים אנו הולכים להצטרף לחברינו בירדן ובמדינות אחרות ולהצניח מזון ואספקה״.
את הדברים אמר המנהיג האמריקני במהלך פגישה עם ראשת ממשלת איטליה, זאת אחרי שבמהלך דבריו כשל בלשונו והתייחס לצורך "להכניס מזון ואספקה נוספים לאוקראינה", במקום לעזה.
הצנחת הסיוע לעזה מגיעה על רקע התגברות המשבר ההומניטרי ברצועה והכמות הנמוכה של סיוע שנכנסת מדי יום, לטענת האמריקאים, וככל הנראה גם משקפת את הלחץ שמופעל על הנשיא ביידן מתוך מפלגתו.
כזכור, ביום חמישי נהרגו עשרות פלשתינים שצבאו על משאיות מזון. גם תקרית זו הוסיפה ללחץ הבינלאומי סביב נושא הסיוע לעזה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו