"מאוכזבים מהודעת ישראל": בלינקן בביקורת על החלטת הממשלה לבנות ביו"ש

דבריו של מזכיר המדינה מגיעים בעקבות ההחלטה לאשר 3,000 יח״ד באזור מעלה אדומים, זאת לאחר הפיגוע השבוע • מדובר בהצהרה המנוגדת להחלטתו של ממשל טראמפ בדבר מעמדה החוקי של ההתיישבות הישראלית באזור • ״פרס לחמאס״, תקף קודמו בתפקיד מייק פומפיאו

מפגש נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקני, בלינקן. צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ

מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן מסר היום (שישי) שי "ארה"ב מאוכזבת מהודעת ישראל כי בכוונתה לבנות 3,000 דירות ביהודה ושומרון, וכי זה לא מועיל להשגת שלום מתמשך". עוד הוסיף בלינקן כי "ההחלטה מנוגדת לחוק הבינלאומי", זאת בניגוד להחלטה של ההמשל האמריקני הקודם בזמן כהונתו של טרמפ, אז הודיע מזכיר המדינה לשעבר, מייק פומפאו, כי ההתנחלויות אינן בהכרח מנוגדות לחוק. 

ראש הממשלה בפגישה עם מזכיר ההגנה האמריקני, אנתוני בלינקן. קרדיט: עומר מירון ובן פרץ // לע״מ

כאמור, דבריו של בלינקן מתייחסים להודעת הממשלה שהגיעה לאחר הפיגוע סמוך למעלה אדומים, כי הוחלט לכנס את מועצת התכנון העליונה לאישור אלפי יחידות דיור בהתיישבות. על פי ההחלטה יבנו כ-2,350 יח"ד במעלה אדומים, כ- 300 יח"ד בקידר ו-694 יח"ד באפרת. 

מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, מייק פומפאו, הגיב: "יהודה ושומרון הם חלקים מהמדינה היהודית, ולישראלים יש את הזכות לגור שם. החלטתו של הנשיא ביידן להפוך את ההחלטה שלנו ולקרוא להתנחלויות 'בלתי חוקיות' לא תקדם שלום. זה פרס לחמאס על הטבח השבעה באוקטובר ועונש לישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר