הרמטכ"ל הבהיר לבלינקן: המלחמה בעזה לא קרובה לסיום

מזכיר המדינה האמריקני חשב שאם יקבל סקירה בארבע עיניים מהרמטכ"ל, ישמע שם דברים אחרים לשביעות רצונו, אך התבדה לבסוף • גורם מדיני המעורה במשא ומתן אמר ל"ישראל היום": "המינימום של חמאס לא פוגש את המקסימום שישראל מוכנה להציע"

הרמטכ"ל למפקדי חיל האוויר: ״התחלנו מאוד קשה, אבל בלמנו, התעשתנו והתחזקנו" || דובר צה"ל

מזכיר המדינה בלינקן, שנשלח לאזור כדי לתפור את עסקת החטופים ובעיקר את הפסקת האש בעזה יצא מאוכזב מהסקירה הישראלית. בשיחה עם הרמטכ"ל וחברי קבינט המלחמה קיבל בלינקן סקירה ביטחונית על כל הגזרות ושמע ישירות מהרמטכ"ל את מה שהוא שמע מהדרג המדיני וכנראה מתקשה להאמין לו: המלחמה בעזה תימשך עוד זמן מה. מטרות הלחימה טרם הושגו בעיקר נוכח היקף התת קרקע שהפתיע גם את צה"ל ונדרש לטיפול וגם סיום פירוק גדודי חמאס.

בלינקן שהגיע לישראל בניסיון לסיים את אירוע הלחימה בעזה, נראה מופתע ומאוכזב מדברי הרמטכ"ל, כך לדברי המשתתפים בישיבה. אולי מזכיר המדינה האמריקני חשב שאם יקבל סקירה בארבע עיניים מהרמטכ"ל ישמע שם דברים אחרים לשביעות רצונו, אך לבסוף בפגישה שנערכה היום הובהר לו: יש עוד משימות להשלים בעזה.

מזכיר המדינה האמריקני בלינקן, צילום: אורן בן חקון

בנוסף, בישראל דנו במהלך היום בתשובת חמאס לפיה הם דורשים את סיום המלחמה ושחרור אלפי מחבלים מהכלא. גורם מדיני אמר ל"ישראל היום" כי "התגובה של חמאס לא מאפשרת התקדמות. הם עדיין דורשים סיום המלחמה וזה לא יקרה". גורם אחר המעורה במשא ומתן אמר "המינימום של חמאס לא פוגש את המקסימום שישראל מוכנה להציע". באופן כללי נראה כי בישראל מנמיכים ציפיות לקראת משא ומתן קשה באשר לקווי המתאר של העסקה הבאה. כשההתנגדות הקשה היא לסיום מלחמה כאמור וריקון בתי הכלא הישראלים כפי שדורשים בחמאס.

עיקר הפגישה נגעה בנושא ההמוניטרי. הוא טען שהלחצים שהוא מפעיל בנושא הם קטנים, ביחס למה שמפעיל העולם. בין היתר דייוויד סטרפילד, השליח שלו לעניינים ההומניטריים, טען שאין הוכחות שחמאס מניח את ידיו על הסיוע ההומניטרי.

השתתף בהכנת הידיעה: אריאל כהנא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר