סערה לאחר הדיווח שנתניהו לא שולל מדינה פלשתינית: "לעולם לא ניתן לכך יד"

בעקבות הדיווח ב-CNN שהוביל להכחשה של לשכת רה"מ, סמוטריץ' הגיב: "גם בבית הלבן צריכים להתפכח מהקונספציות" • ח"כ גוטליב: "השיחות עם ביידן לא בסודי סודות, לא תוכל להגיד דבר והיפוכו"

נתניהו. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

איתות לנתניהו: לאחר הדיווח ב-CNN שלפיו ראש הממשלה אמר לנשיא ארה"ב ביידן שהוא לא פוסל הקמת מדינה פלשתינית, השרים בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית) ומיקי זוהר (הליכוד) וח"כים נוספים מהמפלגה הגיבו היום (שבת).

סמוטריץ׳ הצהיר: "יש בישראל הסכמה רחבה נגד מדינה פלשתינית וחלוקת הארץ. ידידיה של ישראל צריכים להבין שהדחיפה להקמת מדינה פלשתינית היא דחיפה לטבח הבא חלילה ולסיכון קיומה של מדינת ישראל. כמו שקרה בישראל, גם בבית הלבן צריכים להתפכח מהקונספציות שהובילו לאסון הלאומי של ישראל".

סמוטריץ' ונתניהו (ארכיון), צילום: חיים צח, לע"מ

גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התייחס לדברים: "אני כן שולל מדינה פלשתינית. תמיד!".

שרת התחבורה מירי רגב: "מדינה פלשתינית = ניצחון לטרור. נמשיך בלחימה, נחזיר את החטופים ונחסל את החמאס. שבוע טוב ובשורות טובות".

שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן הוסיף: "הקמת מדינה פלשתינית היא פרס לטרור וסכנה למדינת ישראל. זה יעודד רצח יהודים וייתן רוח גבית לציר הרשע של איראן. לא ניתן את ידינו לכך".

לדברי שר התרבות והספורט מיקי זוהר, "דמם של אחינו ואחיותינו לא נשפך כדי שהפלשתינים יקבלו פרס וכדי שנסכן את עתידנו בארצנו. ‏אני אומר באופן ברור לכל מי שתקוע עדיין בשישה באוקטובר: לא ניתן ידינו לעולם להקמת מדינה פלשתינית. ‏זאת המחויבות שלנו כלפי הנרצחים הקדושים והנופלים הגיבורים".

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק: "מדינה פלשתינית - לעולם לא!
בתום 30 שנה, ישראל התפכחה באופן הכואב ביותר מרעיון מסוכן זה. עידן אוסלו לא ישוב, קודם כל כדי שדם יהודי לא יהיה הפקר".

נתניהו והמדינה הפלשתינית: ההתבטאויות הסותרות של רה"מ לאורך השנים >>>

סגן יו"ר הכנסת ח"כ ניסים ואטורי צייץ בחשבון ה-X שלו: "לא תהיה מדינה 'פלשתינית'! דם בנינו לא נשפך כדי שתקום מדינת טרור!".

נתניהו בבסיס נבטים, השבוע: ״המלחמה נמשכת והיא תימשך עד הסוף - עד שנשלים את כל יעדינו״ // צילום: איתי בית-און, לע"מ

ח"כ טלי גוטליב ציינה: "אדוני רה״מ, לא תהיינה 2 מדינות! למה? כי לפי האתוס הפלשתיני מהנהר לים יש רק מדינה אחת והיא פלשתין ו'האויב הציוני' בים. אם שכחת את הרעיון של חמאס והג׳יהאד, קיבלנו תזכורת מחרידה ב-7.10. השיחות בינך לבין ביידן הן לא בסודי סודות. לא תוכל לומר דבר והיפוכו!"

לדברי ח"כ דן אילוז, "מדינה פלשתינית היא פרס לטרור. זה תמיד נכון, זה נכון כפליים בתזמון שבו היא תתפרש כתוצאה של הטבח של שבעה לאוקטובר. זה יזמין עוד ועוד פיגועים, וייתן מסר לעולם כולו שניתן להביא הישגים מדיניים דרך אלימות, טרור, אינוס נשים ושריפת ילדים. זו סכנה קיומית. אסור לאפשר זאת וטוב עשה ראש הממשלה כשהבהיר זאת".

כזכור, הדיווח ב-CNN הוביל לפרסום הכחשה על ידי לשכת נתניהו דווקא במהלך השבת. "אחרי חיסול חמאס ישראל חייבת להישאר בשליטה ביטחונית מלאה ברצועת עזה כדי להבטיח שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל, ודבר זה מתנגש עם הדרישה לריבונות פלשתינית", נמסר.

ביידן ונתניהו (ארכיון), צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר