בציון 100 ימים בהם 136 חטופים וחטופות עדיין נמצאים בשבי החמאס בעזה, התייחס היום (ראשון), נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לנושא בהצהרה מיוחדת: "היום אנו מציינים ציון דרך הרסני וטרגי - 100 ימי שבי עבור יותר מ-100 החפים מפשע, כולל עד שישה אמריקנים".
נציגי משפחות החטופים נפגשו עם הנשיא ביידן בבית הלבן (ארכיון) \\ רויטרס
"במשך 100 ימים הם מתקיימים בפחד לחייהם, בלי לדעת מה יביא מחר. במשך 100 ימים, משפחותיהם חיים בייסורים, מתפללים לשובם בשלום של יקיריהם. ובמשך כל אחד מ-100 הימים הללו, החטופים ומשפחותיהם היו בראש מעייני כצוות הביטחון הלאומי שלי ואני עבדנו ללא הפסקה כדי לנסות להבטיח את חירותם"
"מאז שחמאס תקף באכזריות את ישראל בשבעה באוקטובר, הממשל שלי נוקט בדיפלומטיה תוקפנית כדי להחזיר את החטופים הביתה. ראינו את התוצאות הראשונות של המאמץ הזה בסוף אוקטובר, כששני אמריקנים התאחדו עם יקיריהם. בנובמבר, תוך שיתוף פעולה הדוק עם קטאר, מצרים וישראל, תיווכנו הפסקה של שבעה ימים בלחימה שהביאה לשחרור 105 בני ערובה - כולל ילד אמריקאי בן ארבע - ואפשרה לנו לקדם סיוע הומניטרי חיוני נוסף לעזה".
"הייתי עסוק מאוד להבטיח, לקיים ולהאריך את העסקה הזו. למרבה הצער, חמאס הסתלק לאחר שבוע אחד בלבד. אבל ארצות הברית ושותפותינו לא ויתרו. השר בלינקן חזר לאזור בשבוע האחרון בחיפוש אחר דרך קדימה להסכם לשחרור כל אלה שעדיין מוחזקים. אני מצפה לשמור על קשר הדוק עם עמיתיי בקטאר, מצרים וישראל כדי להחזיר את כל בני הערובה הביתה ולחזור למשפחותיהם".
"לעולם לא אשכח את הצער והסבל ששמעתי בפגישותיי עם משפחות בני הערובה האמריקנים. אף אחד לא צריך לסבול אפילו יום אחד ממה שהם עברו, הרבה פחות 100. ביום הנורא הזה, אני שוב מאשר את התחייבותי לכל בני הערובה ומשפחותיהם - אנחנו איתך. לעולם לא נפסיק לעבוד כדי להחזיר את האמריקנים הביתה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו